Copii morți, după dezinsecție. Raed Arafat: Stare de alertă

Este stare de alertă la Timișoara, după ce trei copii au murit ca urmare a unei acțiuni de dezinsecție!

Au murit un bebeluș de 9 zile și mama acestuia, în vârstă de 29 ani, și un copil de 3 ani. De asemenea, mai mulţi copii din acelaşi bloc au fost internaţi la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”.

Strada a fost complet blocată și au fost mobilizate forțe de intervenție, inclusiv echipa de Cercetare Biologică, Radiologică și Nucleară.

Raed Arafat intervine: Stare de urgență

Luni după-amiază, Raed Arafat a avut o intervenție telefonică la Antena 3 privind acest subiect: „ISU a trimis echipe care pot să constate dacă există substanțe toxice. Și din alte județe au fost trimise echipaje care să ajute echipajul de la Timișoara”.

„O să vedem ce o să decidă Comitetul pentru Situații de Urgență. Vor face analiza situației. Ce s-a întâmplat, unde au avut contacte. Și Direcția de Sănătate Publică este implicată în această investigație. Vom vedea rezultatele colegilor.

Chestia cu dezinfecția… nu știu dacă, la acest moment, este confirmată. Nu vrem să speculăm, până nu avem concluzii definitive”, a adăugat Raed Arafat.

Potrivit ISU Timiș, în blocul din Timișoara, începând de vineri, au avut loc trei decese, respectiv doi copii de 9 zile și 3 ani și un adult de 29 ani.

„În acest moment, avem trei copilași mici internați la Spitalul Luis Țurcanu din Timișoara. Au simptome de toxiinfecție, dar sunt în stare bună. Au mai fost doi copilași, cu o simptomatologie mult mai gravă, care au decedat, din păcate, sâmbătă.

sursa foto: Libertatea

Lasă un răspuns