Tratamentul pacienților cu coronavirus

Tratamentul pacienților cu coronavirus

Prof. dr. Alexandru Rafila anunță că „Dacă vor apărea multe cazuri, formele uşoare le tratăm la domiciliu, precum o gripă”. Acesta ne vorbește despre tratamentul administrat pacienților diagnosticați cu coronavirus.

Reprezentantul României la OMS, prof. dr. Alexandru Rafila, ne spune că COVID-19 se transmite în două moduri: prin contact cu picăturile pe care le elimină un bolnav în timpul tusei sau strănutului, sau prin contact cu suprafaţa infectată.

”Noi, din punct de vedere imun suntem descoperiţi în faţa acestui virus. Uneori sistemul imunitar foarte bun nu te protejează şi leziunile care pot apăra la nivel pulmonar. La persoane adulte pot apărea din cauza unei reacţii imune foarte brutale”, a afirmat profesorul doctor Alexandru Rafila.

Copiii sunt mai puțin expuși riscului

Acesta a mai că explicat că adulții sunt mai predispuși sa contacteze virusul, in vreme ce copiii sunt mai puțin expuși riscului.

”Din punctul meu de vedere problema majoră pe care o avem aici este să reuşim să protejăm persoanele vârstnice din această ţară”, a mai afirmat Rafila.

Tot el ne spune că asimptomatici sunt puţin peste 1 la sută dintre cei infectaţi, în timp ce aproximativ 80 la sută sunt cazuri considerate uşoare sau medii. Dintre formele grave, sunt 15% care au nevoie de oxigen şi restul pacienţilor au nevoie de suport respirator.

Durata bolii variază între două și șase săptămâni

Durata bolii este de două saptămâni în cazurile ușoare, ajungând până la șase saptămâni, în cazurile considerate grave.

Despre tratament medicul ne spune că: ”Practic, sunt două variante mai avansate în momentul de faţă: una este un medicament care deja există şi se utilizează şi la noi la pacienţi cu HIV, dar rezultatele nu sunt încurajatoare, şi o moleculă nouă care se află în momentul de faţă în studiu şi este strict pentru acest virus şi rezultatele sunt încurajatoare”, a explicat Rafila.

Lasă un răspuns