Traian Băsescu desființează un primar din România. „Trebuia să se autodiagnosticheze”

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat, marți seară, declarația controversată a lui Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș, care a propus „introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii”, afirmând că „țiganii sunt o problemă serioasă a României”.

Traian Băsescu crede că, ținând cont că este de profesie doctor, Dorin Florea „trebuia să se autodiagnosticheze”, deoarece „putea să își dea seama că nu mai e sănătos cu asemenea propuneri”.

„Florea este doctor. Trebuia să se autodiagnosticheze. Putea să-și dea seama că nu mai e sănătos cu asemenea propuneri. Dacă nu, măcar un coleg de-al lui, poate cu bunăvoință, putea să-l tragă de mânecă și să-i spună, „nene, lasă primăria că ai luat-o razna”. Nici măcar nu pot să-mi dau seama dacă pot să-l acuz de nazism, pentru că îți dă impresia că e iresponsabil. Nu poți să faci asemenea declarațîi. Există un fond al problemei, dar una e una, altă e altăaSunt, într-adevăr, familii care trăiesc din alocații, având copii mulți. Atunci, n-ai decât să faci o politică a alocațiilor corespunzătoare, dar nu afirmații de acest gen, care n-au ce căuta în viața publică”, a spus Traian Băsescu. 

 Fostul președinte a dat și o soluție pentru că oamenii să nu mai facă copii pentru banii de alocații. „Spre exemplu, una din soluții – sigur, nu acoperă tot spectrul, dar nimic nu poate acoperi toate exigențele – este stimularea mamelor, prin salarii foarte bune pe timpul cât rămân în concediu pentru creșterea copilului. Dacă îi dai mamei 90% din salariul pe care l-a avut în ultimele 12 luni este un mod de a stimula și creșterea copilului, și mama să facă copii. Deci sunt diverse mijloace de a stimula natalitatea și, în același timp, de a ajuta material familiile care au un copil, doi, trei, cinci, opt, oricâți. Eu m-aș bucura, spre exemplu, cum are fiica mea trei copii, să-i dea ei salariul întreg, pe care l-a avut înainte de concediul de maternitate, ca să îl facă și pe al patrulea”.

Primarul Dorin Florea a propus „introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii”, declarație care a stârnit controverse uriașe. site news

Lasă un răspuns