Torța olimpică a intrat în Japonia, dar se vorbește tot mai mult de amânarea Olimpiadei, pentru 2021!

Teama de COVID-19, de răspândirea acestui virus ucigaș, a dat peste cap viața oamenilor de pe tot mapamondul. Toate filozofiile despre viață au fost reconfigurate, scara valorică s-a modificat și ea, libertatea de mișcare și sănătatea au ajuns la prețul maxim, iar despre evenimentele programate, ce să mai spun, toate au fost anulate, cel puțin pentru încă o lună de-acum înainte. Este mare controversă pe subiectul Olimpiadei din Japonia, dacă se mai poate desfășura sau nu, dacă sportivii vor fi în siguranță, în Satul Olimpic de la Tokyo, dacă vor mai prinde ei vârful de formă, pentru a da maxim în arene – antrenamentele cu hârtie igienică nu ajută! Și sunt atâția morți în lume, încât aproape în fiecare casă se aud bocete și curg lacrimi, iar mirosul de tămâie este tot mai pătrunzător…

Măsuri stricte de igienă și pe Aeroportul din Tokyo…

Flacăra olimpică a intrat și ea în carantină…

În ultimele două săptămâni, scenariul cu torța olimpică a fost unul extrem de sărac și foarte puțin scos la vedere publică, în contradicție totală cu ceea ce și-ar fi dorit iubitorii sportului. N-au fost mai mult de 100 de persoane la spectacolul din Arenele de la Olimpya, unde s-a aprins flacăra; apoi, după numai câțiva zeci de kilometri, torța a fost sufocată de spectatori, iar organizatorii au oprit-o din drumul ei; și mergem în Japonia, de unde un Boeing 787 a plecat spre Atena, ca să aducă torța pe insula japoneză – nicio festivitate la plecare, niciun însoțitor de marcă; pe Stadionul din Atena, o predare pe ascuns, s-ar putea spune, pentru că niciun oficial n-a participat, la fel cum s-a întâmplat și la aterizarea aeronavei în Japonia. Prin urmare, jumătate din spectacolul Olimpic nici n-a avut loc, pentru că Flacăra olimpică este simbolul jocurilor, ne încălzește sufletele și ne scoate la iveală spiritul de întrecere și de fair play – nimic din toate acestea nu s-a întâmplat!

Joi vom afla dacă torța mai pleacă spre Fukushima

Oficialii japonezi se contrazic, semn de slăbiciune!

Se insistă pe desfășurarea competiției, sub diferite scenarii, poate chiar fără spectatori – asta ar fi culmea! Cred că goana după aur i-a înfierbântat prea mult și pe oficialii japonezi, cât și pe cei din Comitetul Olimpic Internațional – da, sunt în joc miliarde de dolari, și din transmisii, și din reclame, și din asigurări, dar toate acestea la un loc nu fac cât viața unui singur sportiv!

De când a ajuns la Matsuhima, baza militară din Prefectura japoneză Miyagi, torța olimpică a stat ascunsă, probabil că s-a ferit și ea de COVID-19! Conform programului stabilit, flama ar trebui să plece joi la drum, prin toate cele 41 de prefecturi, până să ajungă la Tokyo – o ambiție firească a organizatorilor, dacă erau condiții normală. Cred, însă, că flacăra nu va vedea lumina zilei și nu va porni la drum. Ministrul Olimpiadei, Seiko Hashimoto, spune cu tărie că se vor urma pașii stabiliți, că torța va strrăbate Japonia și va ajunge, pe 24 iulie, pe Stadionul Olimpic din Tokyo. Doar că declarațiile lui sunt puse la îndoială, de chiar Comitetul japonez de Organizare, care se arată destul de îngrijorat, de ultimele evoluții ale virusului. Mai mult, chiar primul ministru al țării, Shinzo Abe, un partizan, de altfel, al derulării Olimpiadei, a dat de înțeles că Jocurile ar putea fi amânate.

Flacăra olimpică a pornit cu stângul chiar din Olympia!

Canada și Australia au anunțat că nu trimit sportivi în Laponia!

Și dacă mai adăugăm faptul că presiunea internațională este mare, atunci avem în față viitorul Olimpiadei japoneze, care va fi amânată cu un sau doi, cine știe? După Norvegia, Brazilia, Slovenia, Germania și SUA, care au făcut proteste scrise către Comitetul Olimpic Internațional să oprească Olimpiada, Canada se arată și mai tranșantă și spune că nu va trimite niciun sportiv în Japonia! Pe același ton a vorbit și Australia, care deja declară că sportivii se pregătesc pentru Jocurile Olimpice din 2021!

Donald Trump și Sarah Hirshland nu vor ca Jocurile Olimpice și Paralimpice să se desfășoare

Lasă un răspuns