Tornadele au făcut ravagii în Statele Unite. Bilanț cutremurător al oficialităților

Tornadele au făcut ravagii în Statele Unite. Cel puţin 25 de persoane au murit în urma tornadelor violente care au lovit marţi statul american Tennesse. Tornadele au lovit inclusiv regiunea oraşului Nashville, considerat capitala muzicii country din Statele Unite, informează AFP.

Tornadele au făcut ravagii în Statele Unite

Preşedintele Donald Trump a declarat că s-a rugat „pentru toţi cei afectaţi de tornadele devastatoare”. El a anunţat că se va deplasa vineri în acest stat din sud-estul ţării.

Tornadele au lovit în noaptea de luni spre marţi, cu câteva ore înainte de deschiderea secţiilor de votare pentru „Super Tuesday”. Aceasta este etapa hotărâtoare a primarelor democrate, desfăşurate în 14 state americane. Printre printre care şi Tennessee.

Echipele de salvare caută în continuare supravieţuitori

Echipele de salvare caută în continuare supravieţuitori şi persoane dispărute, a declarat marţi un responsabil al Agenţiei pentru Situaţii de Urgenţă din Tennessee (TEMA).

Bilanţul tornadelor a continuat să crească pe perioada zilei. El a ajuns la 25 de morţi, potrivit celei mai recente actualizări anunţate de guvernatorul republican, Bill Lee.

Citește și: Virusul din China, folosit de Rusia împotriva Statelor Unite.Război economic pe rețelele sociale

Tornadele au traversat Tennessee, afectând grav clădiri, drumuri şi poduri în mai multe comitate, conform TEMA.

Hangare distruse

Mai multe hangare de pe aeroportul John Tune din Nashville au fost distruse. În imaginile difuzate de poliţia oraşului pot fi văzute avioane deteriorate, aproape încastrate unele în altele. Dar şi fragmente de tablă căzute pe piste.

Întreruperile de energie au afectat marţi peste 70.000 de clienţi. Iar şcolile publice din Nashville au anunţat că vor rămâne închise miercuri.

În urmă cu un an, tornadele au ucis cel puţin 23 de persoane şi au provocat pagube grave în statul Alabama (sud).

Superstarul pop Taylor Swift, care a declarat că Tennessee este statul său adoptiv, a declarat într-un tweet că trimite „dragostea şi rugăciunile sale” tuturor celor afectaţi.

Unul dintre marile nume de la Hollywood, Reese Witherspoon, care a crescut la Nashville, a declarat că are „inima frântă” după aflarea veştilor. „Mă rog pentru familiile care şi-au pierdut persoanele dragi. Rămâneţi la adăpost, vă rog”, a completat actriţa. Ea şi-a numit al treilea copil Tennessee. site news

Lasă un răspuns