Topul celor mai bogate sportive! Câți bani a câștigat Halep în 2019

Forbes a publicat clasamentul celor mai bogate sportive din lume. În TOP 10 realizat de celebra revistă există o singură sportivă care nu este jucătoare de tenis. Alex Morgan jucătoarea americană de fotbal. Cele mai mari încasări din tenis le-a avut japoneza Naomi Osaka, în timp ce Simona Halep (2 WTA) este pe poziția a patra. Campioana de anul trecut de la Wimbledon a adunat în perioada iunie 2019 – iunie 2020, 10,9 milioane dolari. 6,9 milioane dolari sunt premiile primite de la turneele la care a participat. Restul banilor sunt din contractele de publicitate.

„Halep a obţinut al doilea său titlu de Grand Slam la Wimbledon, anul trecut, iar cele 36,5 milioane de dolari câştigate din premii pe parcursul carierei o plasează pe locul al patrulea în ierarhia all time (prima fiind Serena Williams, cu 93 milioane dolari). Printre sponsorii lui Halep se numără branduri globale precum Nike, Wilson, Hublot şi Avon, precum şi alte câteva din ţara sa natală, România”, scrie Forbes.

Osaka a devansat-o pe Serena Williams

Japoneza, Osaka are cele mai mari venituri în ultimul an. 37,4 milioane dolari. Cea mai mare parte din bani o reprezintă contractele de publicitate.  Doar 3,4 milioane dolari sunt câştigaţi din tenis. Locul secund este ocupat de Serena Williams. Americanca a strâns 36 milioane dolari (4 milioane premii şi 32 milioane sponsorizări). Pe locul 3, este cea mai bună jucătoare a momentului, australianca Ashleigh Barty, cu 13,1 milioane dolari (10,1 milioane premii şi 3 milioane din contracte publicitare).

Clasamentul veniturilor din sportul feminin 

    1. Naomi Osaka (Japonia/tenis) 37,4 milioane dolari

    2. Serena Wiliams (SUA/tenis) 36 milioane

3. Ashleigh Barty (Australia/tenis) 13,1 milioane

4. Simona Halep (România/tenis) 10,9 milioane

5. Bianca Andreescu (Canada/tenis) 8,9 milioane

6. Garbine Muguruza (Spania/tenis) 6,6 milioane

    7. Elina Svitolina (Ucraina/tenis) 6,4 milioane

8. Sofia Kenin (SUA/tenis) 5,8 milioane

9. Angelique Kerber (Germania/tenis) 5,3 milioane

10. Alex Morgan (SUA/fotbal) 4,6 milioane

Lasă un răspuns