Țiriac spune că România poate pierde organizarea meciurilor de la Euro 2020

Miliardarul Ion Țiriac lansează un atac la adresa celor de la București care se ocupă de organizarea lui Euro 2020: ”Ori ne ia toată lumea de proşti, ori luăm noi proştii să-i dăm afară”. În plus, Țiriac mai spune că în contractul legat de calea ferată mai este stipulat și faptul că lucrarea ar fi gata abia la 1 septembrie 2020. ”Dacă mă compar cu Budapesta, 23, Sofia, 7-8, noi nu avem un patinoar, am pus eu aici. Bine că nu trebuie mutat, dărâmat. Se fac nişte protecţii pentru marea cale ferată, este un contract care o să fie gata la 1 septembrie 2020.”

Calea ferată spre Otopeni ne poate îngropa

„Avocaţii constructorului sau ai Guvernului au menţionat că dacă nu se face calea ferată nu se mai joacă Campionatul European. Avem 3 meciuri, sper ca România să se califice, dar turneul final nu este în iunie? Despre ce vorbim? Ori ne ia toată lumea de proşti, ori luăm noi proştii să-i dăm afară”, a spus Ion Țiriac.  Ion Țiriac crede în continuare că una dintre soluțiile pentru salvarea sportului românesc. este prorgamuld e grădinițe olimpice. „Eu am fost peste tot şi am văzut că nu mai avem sportivi, dar nu mai avem tehnicieni, iar asta e cea mai mare problemă. M-am dus pe la Guvern ca pe vremea lui Maurer, de vreo 10 ori pe săptămână şi am ajuns la faimoasa concluzie că sunt bani pentru cele 1.000 de grădiniţe olimpice de care eu tot vorbesc. Dar din cauza birocraţiei ele nu există nici în ziua de azi.

Programul de grădințe olimpice, desființat de Guvernul Orban

Marea problemă este că acest program tocmai a fost desființat de noul guvern liberal. ȚIriac crede în continuare în valoare proiectului. „Cu 80 de copii la fiecare din cele 1.000 de grădiniţe am avea 80.000… deci dacă vrem să începem ceva, trebuie să începem să semănăm. Noi ar trebui să ne depunem mandatul, eu mi l-am depus pe cel de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, pentru că se fac acum 6 luni… Dacă nu facem asta, nu ajungem niciunde, nu ne bagă nimeni în seamă. Sigur, priorităţi şi deficit stabilite de la Bruxelles, dar România trebuie să aibă priorităţile ei”, a afirmat Ion Țiriac.

Meciurile de la Euro 2020, în pericol

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală.  Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti. Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo întârzie să înceapă, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, cel mai probabil în locul velodromului. (site news)

Lasă un răspuns