Țiriac și-a luat un nou tanc pe roți, a plătit doar puțin peste 100.000 de dolari

Ion Țiriac a apărut recent, la o acțiune la patinoarul „Telekom” din Otopeni, la volanul unui imens Ford Shelby F-150. Este vorba de o superbă camionetă scoasă în numai 500 de exemplare de producătorul american.

Posesor al unei colecții impresionante de mașini, reunite într-o expoziție permanentă la Otopeni, Ion Țiriac și-a îmbogățit, recent, parcul auto cu un exemplar impresionant. Pickup-ul Shelby F-150, fabricat în 2018, cu multiple îmbunătățiri față de modelul de bază este mastodontul în care Ion Țiriac a apărut personal zilele trecute. El s-a aflat chiar la volanul camionetei, la patinoarul din apropierea aeroportului „Henri Coandă”. Acolo a însoțit-o pe Nadia Comăneci la o descindere de câteva ceasuri la Academia „GymNadia”, găzduită de aceeași clădire.

Țiriac și-a tras un gigant de 755 de cai putere

Impresionant e că mastondontul poate dezvolta 755 cai-putere, folosind un motor V8 de 5 litri standard. Are o capotă unică de policarbonat și un sistem upgradat de admisie a aerului pentru a ajuta la optimizarea temperaturilor motorului în cele mai dificile condiții. Amortizoarele Fox-Racing îl fac prietenos atât ca mașină de lux pe șosea, cât și ca model off-road pe teren accidentat, transformându-l într-un veritabil sport-truck party.

Citește și ce sumă uriașă le plătește Volkswagen șoferilor de mașini diesel după scandalul emisiilor trucate.

Puterea și rafinamentul se regăsesc deopotrivă în Shelby F-150. Îmbunătățirile față de linia clasică sunt, bunăoară, la nivelul injectoarelor, al grilei de aer, anvelopelor sau amortizoarelor. Prețul de start ajunge la circa 100.000 de dolari.

Modelul va fi upgradat în 2020, de văzut dacă miliardarul îl schimbă

Iar în 2020, producătorul american pregătește lansarea unei versiuni mai strălucitoare a modelului, respectiv Shelby F-150 Super Snake Sport. Vor exista doar 250 de exemplare, iar motorul va putea ajunge la 770 CP! Cel mai frapant lucru la aspectul exterior va fi renunțarea la caroseria cu patru uși, trecându-se la linia cu două uși, chiar dacă în zilele noastre nu mai sunt atât de populare mașinile desenate astfel.

Vezi cum arată și altă bijuterie pe roți achiziționată de Țiriac anul trecut.

Shelby aduce însă în acest mod un tribut iconicului Ford F-150 SVT Lighting, produs în două perioade diferite: 1993-1995 și 1999-2004. Doar 4,5 secunde este durata de timp în care Shelby F-150 atinge viteza de 100 km/h

Pentru Nadia, miliardarul a cedat un Mercedes-Maybach

Pe perioada celor câteva zile petrecute în România, Nadia Comăneci a avut la dispoziție mașini cu șofer puse la dispoziție  Țiriac. Iar cea mai luxoasă limuzină utilizată a fost un Mercedes-Maybach S600, versiunea exclusivistă a lui S-Class. Este o mașină care impresionează la exterior nu doar prin design-ul glamour, ci și prin lungime, 5,43m. Limuzina trădează un spațiu interior ultrageneros. Modelul are un motor V12 de 6 litri, dezvoltă 530 CP și poate ajunge la circa 200.000 euro! site news

Lasă un răspuns