unsplash

Țigările mentolate dispar de pe piața din România în mai puțin de o lună

Conform declarațiilor British American Tobacco, în mai puțin de-o lună, dispar țigările mentolate și cu capsulă de pe piața din România, iar mentolul va mai fi disponibil doar în produsele care încălzesc tutunul și în țigările electronice.

Măsura este transpusă în legislația din România și va afecta circa 500.000 de fumători români. Aroma mentolată va putea fi regăsită doar în produsele care încălzesc tutunul, ca glo, și în țigările electronice, conform sursei ciatete.

”Fumătorii români trebuie să știe că în mai puțin de-o lună nu vor mai găsi în piață țigări mentolate sau cu capsulă, dar vor putea opta pentru dispozitive care încălzesc tutunul, precum glo, sau pentru țigări electronice”, au declarat reprezentanții British American Tobacco.

Produsele din tutun încălzit și țigările electronice sunt reglementate prin aceeași Directivă Europeană a Tutunului ca și țigaretele. Legiuitorii europeni au considerat însă că aceste dispozitive sunt diferite de țigarete și nu au introdus același set de restricții, de aceea variantele cu arome vor mai fi disponibile în aceste produse.

Pentru mulți consumatori, produsele care încălzesc tutunul reprezintă deja o alternativă viabilă la fumat, cu potențial de risc redus. site news

Lasă un răspuns