www.pexels.com

Testul care face diferenţa între Covid-19 şi gripă, aprobat în regim de urgenţă

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a aprobat un test de diagnosticare care permite detectarea şi diferenţierea virusului SARS-CoV-2 de virusurile gripale A şi B, în cadrul unei proceduri de autorizare de urgenţă.

De ce a fost aprobat în regim de urgenţă

Denumit Cobas SARS-CoV-2 & Influenza A/B, acest test a fost aprobat de FDA în cadrul unei proceduri de autorizare de urgenţă, conform unui comunicat al Roche în care se precizează că testul va fi disponibil şi pe pieţele care acceptă marcajul „CE”, deci testul ar putea ajunge curând şi în România, scrie Mediafax.

„Odată cu apropierea sezonului gripal, acest nou test este în mod particular important în măsura în care SARS-CoV-2 şi infecţiile gripale se pot dovedi dificil de deosebit doar pe baza simptomatologiei”, a declarat Thomas Schinecker, directorul general al Diviziei de diagnosticare din cadrul Roche, citat în comunicat.

Citește și A murit marele neurolog Ovidiu Băjenaru. Mesajul Universității de Medicină „Carol Davila”

„Acum, printr-un singur test, profesioniştii din domeniul sănătăţii pot să pună cu toată încrederea diagnosticul corect şi să aleagă tratamentul cel mai eficient pentru pacientul lor”, a adăugat el.

Cum poţi face acest test?

Acest test, realizat pe baza eşantioanelor de recoltare nazală sau nazofaringiană prin tamponare, este destinat pentru utilizarea pe maşinile Cobas 6800 şi 8800, care sunt distribuite pe scară largă în spitale şi sunt capabile să analizeze volume mari de eşantioane.

Pentru acest test, se pot obţine până la 96 de rezultate în aproximativ 3 ore. site news

Lasă un răspuns