EDM57 - 20010807 - EDMONTON, CANADA: Romanian Gabriela Szabo (R) celebrates with compatriot Violeta Szekely (L) after winning the women's 1,500m final at the 8th World Championships in Athletics on Tuesday 07 August 2001 in Commonwealth Stadium in Edmonton, Canada. Szabo, the Olympic 5,000m champion, won in 4min 00.57sec, ahead of Violeta Szekely who clocked 4,01.70min and Russia's Natalya Gorelova took bronze in 4,02.40min. EPA PHOTO EPA/ANJA NEIDRINGHAUS

Teroare în Clubul condus de Gabriela Szabo – directoarea l-a pus la colt pe Andrei Gag, după ce a vorbit cu cu presa, în decembrie 2019!

La finele anului trecut, am dorit să vorbesc cu unul dintre puținii sportivi de elită ai României, care au mai rămas în Clubul Municipiului București, Andrei Gag, un aruncător de greutate ce se pregătea pentru calificarea la Olimpiada de la Tokyo. Sportivul îmi spunea atunci că antrenamentele decurg bine, însă nu este așa de liniștit, din pricina salariilor restante, fiind uimit de faptul că directoarea clubului, Gabriela Szabo, știe că un atlet nu face progrese, dacă are un stres, o frustrare. La data discuției noastre, 21 decembrie, 2019, avea de primit salarii începând cu luna iulie, a aceluiași an (citiți materialul aici!).

Andrei Gag m-a lăsat să înțeleg că nu mai are voie să vorbească cu mine!

Și ieri m-am gândit să-l abordez din nou pe atletul nostru, să aflu ce face, unde este, cum se descurcă în aceste momente de criză, din pricina acestui virus, și dacă mai există restanțe salariale, din partea clubului. Nu de alta, dar CSM București tocmai este pe punctul să achiziționeze o tehnologie pentru măsurarea unor parametrii la handbal, în valoare de 50.000-60.000 de euro, iar datoriile la sportive, angajați și furnizori sunt până peste cap. Dar, surpriză, atletul s-a eschivat la primele întrebări, iar până la urmă mi-a spus clar că nu vrea să mai scriu nimic despre activitatea lui, că după acel interviu din decembrie a avut probleme cu directoarea clubului.

Mihai Zaharia

La Rapid, Mihai Zaharia a fost primul protector al lui Szabo…

Și l-am înțeles pe Andrei, că este terorizat de Szabo, ca să nu mai vorbească, dar n-o înțeleg pe directoare… Să-și aducă aminte că și ea a fost sportivă și avea protecție și din partea Clubului Rapid, al cărui președinte, regretatul Mihai Zaharia, făcea tot felul de sacrificii, pentru ca Szabo să beneficieze de cele mai bune condiții. Am avut câteva sesiuni de povești cu președintele din Giulești, au fost minunate, era un narator înăscut!

Nicolae Mărășescu i-a marcat destinul

Mai mult, un al protector de-al său a fost defunctul Nicolae Mărășescu, omul care a condus atletismul românesc, fie de la Federația de specialitate, fie ca secretar de stat la Ministerul Sportului. El a descoperit-o pe Szabo, el a susținut cuplul Szabo, sportivă – Gyongyosi, antrenor, ba chiar le-a fost și naș de cununie, cum scrie presa vremii (octombrie, 1999), alături de soția sa, Mihaela Mărășescu. Însăși Gabriela Szabo recunoștea public că Nicolae Mărășescu i-a marcat viața sportivă: ”Dacă atletismul a avut succese, a avut și datorită acestui om. Iar viața mea atletică i-o datorez în totalite, pentru că este omul care m-a văzut în 1991, în pădurea de la Băile Felix și mi-a zis… E ora 10:00, la 12:00 ești la lotul national… și din acel moment a început și cariera mea sportivă la lotul național”, recunoștea actuala directoare a Clubului CSM București.

În astfel de condiții, când clubul îi datora de șase luni bani lui Gag, de ce să-l cerți? Că doar omul a spus adevărul și nimic mai mult… Și cum să-l terorizezi să nu mai vorbească cu subsemnatul, l-am simțit speriat, un munte de sportiv, care aruncă greutatea la peste 21 de metri, să fie dominat de o femeie măruntă, și la propriu, și la figurat! Iartă-mă, Andrei, știu, mi-ai spus să nu mai scriu nimic despre tine, dar n-am putut să mă abțin și să nu spun lumii cine este cu adevărat Gabriela Szabo. Poate că vreodată îmi vei da dreptate…

P.S. Pentru mâine v-am pregătit încă o surpriză, despre CSM București, una care poate intra în cartea recordurilor – cum ruginesc 150.000 de euro, luați din bugetul clubului, fără ca directoarea Gabriela Szabo să se sinchisească – da, nu sunt toți la un loc, ci împărțiți în grămăjoare, una la Galați, una la Cluj și una la București!

Lasă un răspuns