www.pexels.com

Teoria că noul coronavirus îşi pierde din putere este dezmințită categoric de OMS

Experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi mai mulți oameni de ştiinţă au declarat că nu există dovezi care să susţină afirmaţia medicului italian care a spus că noul coronavirus şi-a pierdut din putere.

Șeful serviciului de terapie intensivă din cadrul Spitalului San Raffaele din Lombardia, profesorul Alberto Zangrillo, a declarat că noul coronavirus „nu mai există din punct de vedere clinic”.

Epidemiologul Organizației Mondiale a Sănătății, Maria Van Kerkhove, asemeni altor experţi în virusuri şi boli infecţioase, resping această teorie și spun că afirmaţiile lui Zangrillo nu sunt susţinute de dovezi ştiinţifice.

„În ceea ce priveşte transmisibilitatea, aceasta nu s-a schimbat. Nici din punct de vedere al gravităţii nu s-a schimbat.”, a declarat Van Kerkhove.

Pe de altă parte, nu este neobişnuit ca viruşii să aibă mutaţii şi să se adapteze pe măsură ce se răspândesc.

„În aşteptarea probelor ştiinţifice care să susţină teza dispariţiei virusului, îi invit pe acei care se declară convinşi de această teză să nu semene confuzie printre italieni.” a afirmat într-un comunicat oficialul din Ministerul Sănătăţii Sandra Zampa.

La nivel mondial, COVID-19 a ucis până în prezent peste 370.000 de oameni şi a infectat peste 6 milioane de persoane. site news

Lasă un răspuns