Teodor Meleșcanu, la un pas să înfunde pușcăria. Ce a ascuns despre Revoluție

Șeful Senatului, Teodor Meleșcanu, este anchetat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului cu privire la faptul că, în decembrie 1989, Meleșcanu ar fi indus în eroare reprezentanţii diplomatici cu privire la evenimentele de la Timişoara. Teodor Meleșcanu este acuzat că a prezentat informaţiile referitoare la reacţia autorităţilor comuniste ca „zvonuri colportate în scopuri duşmănoase” şi „ştiri de presă neconfirmate”.

Institutul s-a autosesizat în cazul lui Teodor Meleșcanu

Institutul precizează că, în cazul în care vor fi identificate indicii concrete privind săvârşirea unor fapte de natură penală, IICCMER poate notifica organele competente împotriva lui Teodor Meleșcanu, scrie stiripesurse.

”Având în vedere informaţiile apărute în presă, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) s-a sesizat din oficiu cu privire la împrejurările şi condiţiile în care domnul Meleşcanu Teodor Viorel a acţionat, ca reprezentant al delegaţiei române la reuniunile de la Viena din perioada 19-20 decembrie 1989, în contextul săvârşirii de infracţiuni contra umanităţii de către autorităţile regimului comunist în timpul evenimentelor de la Timişoara, soldate cu numeroase pierderi de vieţi omeneşti şi rănirea gravă a multor persoane”, anunţă IICCMER.

Acuzații grave la adresa lui Meleșcanu

Potrivit telegramelor diplomatice, Viorel Meleşcanu ar fi participat, în calitate oficială, la dezinformarea şi diversiunea exercitate de regimul totalitar comunist prin inducerea în eroare a reprezentanţilor diplomatici prezenţi la eveniment cu privire la crimele şi abuzurile săvârşite la Timişoara, plasând infracţiunile comise de reprezentanţii comunişti în categoria „zvonurilor colportate în scopuri duşmănoase” şi a „ştirilor de presă neconfirmate”.

Citește ce partid îi cere demisia lui Teodor Meleșcanu

”Analizând faptele cu posibile consecinţe penale săvârşite de domnul Meleşcanu Teodor Viorel, IICCMER a declanşat procedura de investigaţie specifică.

Consecințe grave dacă se adeveresc acuzațiile despre Meleșcanu

În cauză au fost dispuse cercetări ale documentelor de arhivă şi identificare de martori, urmând a fi administrate probe şi derulate alte activităţi specifice activităţii de investigaţii a IICCMER.

În cazul în care vor fi identificate indicii concrete privind săvârşirea unor fapte de natură penală, IICCMER poate notifica organele competente, urmând să transmită Ministerului Public toate datele şi probele rezultate în urma cercetărilor”, precizează Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. site news

Lasă un răspuns