Tenisul, după pandemia de coronavirus! Gura de oxigen de care toți au nevoie

Tenisul ar trebui să reînvie la jumătatea lunii august, cu turneul de la US Open, dacă totul va merge conform planului. Deși, condițiile impus sunt unele greu de suportat pentru cei mai mulți jucători de tenis. Planul anunțat de organizatorii de la US Open pare desprins dintr-un film. Nimeni nu știe clar cum și dacă va funcționa. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva. Cea mai mare provocare pentru organizatorii turneelor este ca participanții să nu se îmbolnăvească.

Regulile impuse de organizatori

Singurul loc unde jucătorii ar trebui să stea este hotelul din Aeroportul Internațional John F. Kennedy. Nu vor putea să se întâlnească cu fanii sau cu presa și vor pleca imediat ce vor fi eliminați. Vor fi testați de mai multe ori și nu vor putea fi însoțiți decât de o singură persoană.

“Nu e ceva catastrofal, viața e lungă. Când am intrat în circuit, n-aveai șase persoane lângă tine ca acum. Ce e important e ca toată lumea să poată juca, de la locul 1 la locul 300”, a spus Richard Gasquet.

Regulile sunt stabilite…dar întrebarea rămâne. Câți vor accepta să joace în aceste condiții? Cert este că toată lumea își dorește revenirea la normalitate, însă nimeni nu poate spune când se va întâmpla acest lucru.

Cine participă și cine nu la turneele de tenis

Cei mai curajoși dintre tenismeni au posibilitatea să meargă și la Roland Garros, în septembrie. Zborul între continente îi sperie însă pe mulți. Francezii par mai curajoși. Se gândesc deja ca în tribune să fie și spectatori. Totuși, organizarea unui turneu de anvergura celui de la US Open sau Roland Garros este o provocare uriașă. Jucătorii vor veni din toate colțurile lumii și nimeni nu le poate garanta siguranța deplină.

Englezii au fost tranșanți. Au decis să nu-și asume niciun risc. Pentru prima dată după al Doilea Război Mondial au anulat turneul de la Wimbledon. Rând pe rând cei mai buni jucători de tenis din lume își fac calculele. Rafael Nadal ar putea spune pas în acest sezon. Spaniolul e ferm. Fără un vaccin care să-l protejeze nu vrea să călătorească. Roger Federer nu va putea juca după ce s-a operat. De partea cealaltă este Serena Williams și-a anunțat deja prezența la US Open. Ceilalți încă așteaptă să vadă cum va evolua pandemia de coronavirus pentru a lua o decizie.

Dezastrul de la Adria Tour

Ceea ce s-a întâmplat la turneul Adria Tour le dă multora de gândit. Djokovic a fost unul dintre cei care au spus că, regulile stabilite de organizatorii de la US Open sunt exagerate. A decis să organizeze un turneu demonstrativ unde nu a ținut cont de nicio măsură de siguranță. Rezultatul a fost un dezastru total. Mai mulți jucători de tenis în frunte cu liderul mondial, dar și antrenori sau rude s-au îmbolnăvit.

„Acest virus nu ține cont de cine ești. Este o lecţie din care trebuie să învăţăm cu toţii”, a declarat Andy Murry.

În acest moment există mai multe țări care încep din nou să impună restricții confrunându-se cu un al doilea val de îmbolnăviri. Astfel estee posibil ca toate planurile făcute să fie date peste cap.

„Toate ţările au reguli diferite, însă cred că atunci când începi să incluzi călătorii internaţionale, iar jucătorii şi echipele lor vin din toate colţurile lumii, trebuie să fii sigur că ai luat toate precauţiile necesare”, a mai spus Murry.

Lasă un răspuns