Tema sănătății îi alungă pe români. Renunță să revină în țară ca sa nu piardă calitatea sistemului de sănătate italian

Românii care au emigrat în Italia nu vor să renunțe la calitatea serviciilor medicale din Italia, mulți români alegând să nu se mai întoarcă în țară, a declarat joi seară noul președinte al Confindustria România – asociația patronală a antreprenorilor italieni din România, Giulio Bertola.

Acesta a solicitat Guvernului român să nu subevalueze fenomenul plecării românilor în afară țării, remarcând că acest proces pare de neoprit.

Românii nu mai vor să revină în țară

Lipsa de forță de muncă este o temă dramatică, nu doar în România, ci în mare parte din Europa de Est. Națiunile Unite, Banca Mondială și agențiile de statistică au efectuat un studiu în ceea ce privește depopularea din țările din est, luând un amplu spectru de timp în analiză, din 1989 în 2050.

Putem observa că România ar putea risca să ocupe o poziție tristă, poziția a doua dintre țările din Europa de Est din acest punct de vedere, cu o prognoză în ceea ce privește scăderea populației care ar putea ajunge la minus 30%, respectiv 6,5 milioane de cetățeni români care pleacă din România. Cerem Guvernului român să nu subevalueze acest fenomen, care pare de neoprit”, a afirmat Giulio Bertola.

Tema sănătății îi alungă pe români

„Tema sănătății este un alt punct crucial în ceea ce privește decizia românilor de a nu se întoarce în patrie. Românii care au emigrat în Italia nu vor să renunțe la calitatea sănătății din Italia și acesta rămâne unul dintre motivele principale de renunțare la a reveni în patrie.

În noul nostru proiect am prevăzut o formă de sănătate complementară de bune practici italiene, conform principiilor de cultură mutuală pe care eu însumi, cu convingere fermă, am reușit să le aduc în România de doi ani. 

Citește și Teamă și panică la Poșta Română! Coletele românilor, în pericol din cauza virusului ucigaș

Menținerea asistenței sanitare italiene va deveni un punct strategic pentru a încuraja revenirea lucrătorilor români din Italia fără să aibă un impact negativ asupra bilanțurilor publice ale României.

Din acest motiv, vom dezvolta și mai mult această formă de asistență sanitară italiană non-profit, sprijinind, de asemenea, întregul sistem de sănătate public românesc”, a precizat Giulio Bertola. site news

Lasă un răspuns