Telefonul pliabil Fold apare în România, preț enorm

Samsung a lansat în România telefonul flexibil Galaxy Fold, model cu două ecrane, șase camere foto și baterie dublă de 4.380 miliamperi. Telefonul costă de la 9.500 lei (circa 2000 de euro), disponibil și la operatorii de telefonie mobilă.

Ce defecte semnalate în primăvară au fost reparate

Galaxy Fold ar fi trebuit să ajungă la clienți în primăvară, dar compania a fost nevoită să amâne momentul. La teste, mulți jurnaliști au descoperit mari probleme și abia la început de septembrie Samsung a prezentat varianta modificată. Defectele par a fi fost rezolvate. Folia protectoare nu mai poate fi scoasă, fiind mult mai bine lipită. Balamaua, despre care Samsung spune că rezistă la 200.000 de închideri și deschideri, a fost și ea ranforsată. Au fost adăugate protecții suplimentare pentru ca praful să nu intre în mecanism. Compania a mai adăugat și protecții de plastic în partea de jos și de sus a ecranului și straturi de metal sub display pentru ca acesta să se simtă mai solid.

Noutatea absolută, subvenționarea schimbării ecranului

Samsung România oferă o variantă extinsă de service pentru cei care cumpără telefonul. Practic, se subvenționează schimbarea ecranului dacă acesta este spart sau zgâriat. Asta înseamnă că prețul reparației este de 150 de euro, mult mai mic decât fără subvenție  – în jur de 450 euro. Subvenția se aplică o singură dată. Diagonala ecranului noului Galaxy Fold măsoară 4.6 inci în momentul în care smartphone-ul este pliat. Utilizatorii pot folosi până la trei aplicații simultan pe Galaxy Fold și ecranul este de 7,3 inci când este desfăcut. Noul Samsung oferă continuitate pe cele două ecrane, orice aplicație deschisă în ecranul secundar putând fi continuată pe cel principal.

Un aparat plin cu tehnologie de ultimă oră

Aparatul are un sistem de camere cu șase obiective foto. Există o cameră frontală, două camere în interior și trei camere amplasate pe spate. Acestea din urmă includ un obiectiv de 16MP Ultra Wide, 12MP Wide și 12 MP telefoto. Galaxy Fold dispune de o baterie dublă de 4.380 mAh care asigura o autonomie de o zi. Acumulatorul optimizează automat utilizarea energiei în funcție de aplicațiile care rulează în acel moment.Smartphone-ul are 12GB memorie RAM și 512 GB spațiu de stocare. Greutatea este de 263 de grame. Deși a ratat lansarea aparatului înainte de Black Friday, când vânzările erau la apogeu, Samsung e convinsă că va avea cereri-record pentru noul model.

Lasă un răspuns