Taxa Oxigen, încasată în continuare de la bucureșteni, deși primarul Firea a spus că renunţă la ea

Taxa Oxigen este încasată în continuare de Administraţia Străzilor de la cetăţenii care se prezintă să o plătească. Chiar dacă Gabriela Firea a anunţat marţi că renunţă la vinieta Oxigen şi la interdicţiile de acces în centru după ce la sondajul organizat pe Facebook, unde întreba dacă bucureştenii sunt de acord cu introducerea vinietei Oxigen, a primit circa 60.000 de comentarii, peste 90% împotriva introducerii taxei.

„Decizia se va transforma într-o hotărâre de Consiliu General în luna martie şi decizia este că renunţ la vinieta Oxigen. Voi veni cu un proiect de anulare, dar asta nu însemnă că vom renunţa”, a declarat Firea.

Surse din Primărie au spus că şedinţa CGMB pentru renunţarea la Taxa Oxigen va avea loc în data de 19 martie. Între timp, cititorii „Adevărul” au trimis chitanţe care arată că Administraţia Străzilor continuă inclusiv vineri, 28 februarie 2020, să încaseze vinieta Oxigen.

Ziarul „Adevărul” a trimis o solicitare către Administraţia Străzilor , răspunsul fiind publicat imediat ce va fi primit.

 Citește și: Gabriela Firea anuntă că școlile nu vor fi deocamdată închise

Ce spune viceprimarul Aurelian Bădulescu

Deşi încă nu a fost adoptată oficial o hotărâre de Consiliu General pentru renunţarea la vinieta Oxigen, nu vor fi aplicate amenzi şoferilor care nu au achitat taxa.

„Tehnic, noi am luat act de punctul de vedere al primarului. Pentru ca cineva să poată fi sancţionat, primarul trebuie să împuternicească printr-o dispoziţie un organ, adică Poliţia Locală. Atâta timp cât primarul nu va emite această dispoziţie, nu va exista niciun act sancţionator”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Lasă un răspuns