Tatonări între PNL și USR-PLUS pentru candidat comun. Cum arată tabloul negocierilor în țară și București

Liberalii și USR-PLUS se tatonează pentru candidaturi comune în unele municipii-cheie, dar și în București. Momentan sunt puțin certitudini. Din negocierile purtate până acum, tabloul este încă neclar.

Tatonări între PNL și USR-PLUS pentru candidat comun

PNL, USR şi PLUS au bătut palma pentru candidați comuni la funcţia de primar al municipiului Zalău şi la preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj.

Discuții pentru o candidură comună sunt și la Pitești, unde USR ar vrea ca PNL să-i susțină candidatul, pe Ionuț Moșteanu. Liberalii măsoară acolo doi oameni de afaceri în sondaje, dar nu strălucesc în analizele interne.

Există tatonări și în Constanța, unde USR îl susține pe Stelian Ion și nu este exclus să facă pasul înapoi și să-l susțină pe Vergil Chițac (PNL) la primăria municipiului reședință de județ.

Discuții similare sunt și pentru primăriile Piatra Neamț și Bacău.

Care este situația în Capitală

În Capitală se negociază pentru susținerea unui candidat comun la primăriile din sectoarele 4, 5 și 6. Pentru sectorul 4, USR-PLUS o sprijină pe Simona Tătaru, iar PNL pe liderul organizației, Pavel Popescu. La sectorul 5, PNL vrea susținere însă pentru Dan Croitoru, iar USR pentru Cristian Seidler. Cum Seidler nu prea stă bine în sondaje, nu este exclus ca, la sectorul 5, USR să susțină candidatul PNL. La sectorul 6, Ciprian Ciucu, candidatul PNL, s-ar află în grațiile membrilor USR și are șanse mari să fie desemnat candidat comun.

La Sectorul 1 se va merge separat, USR nu va renunța la Clotilde Armant pentru PNL-istul Tănase Stamule. La sectorul 2 este încă multă ceață în privința candidaturilor. Vrea Cristian Dan Popescu de la PNL, încă nu e clar candidatul USR și nici dacă ar merge împreună.

Citește și Demisii răsunătoare în PNL Iași, după ce Mihai Chirica a anunțat că va candida din partea PNL la Primărie

La sectorul 3, este cotat cu prima șansă actualul edil Robert Negoiță și în PNL și USR nu se acordă prea multă atenție candidaților de aici. Antonel Tănase de la PNL va fi aruncat în cursă mai mult pentru defilare. site news

Lasă un răspuns