foto twitter

Tătaru, semnal de alarmă: „România ar putea trece de 2.000 de cazuri pe zi”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, marți, 8 septembrie, că România ar putea trece de 2.000 de cazuri pe zi, dacă regulile sanitare nu sunt respectate , în condițiile în care săptămâna viitoare începe școala, iar în 27 septembrie vor avea loc alegerile locale.

„În cazurile pe care le prevedem cu aceste măsuri, să nu trecem de 1500 de cazuri pe zi. Dar nerespectarea unor reguli poate să ne ducă și la peste 2000 de cazuri noi pe zi. Depinde doar de noi toți dacă avem un scenariu în care avem o evoluție favorabilă, chiar descrescândă la un moment dat, în octombrie, sau dacă reluăm o pantă ascendentă cu un număr de cazuri noi”, a spus Tătaru.

Cifrele se vor vedea la sfârșitul acestei luni.

„Când vom avea primele 14 zile de la reluare. Și atunci vom vedea. Simptomatologia unei boli poate apărea din a doua până în a zecea zi a bolii respective, a infecției cu SARS CoV- 2. Dacă noi începem pe 14, să ne gândim că cele două săptămâni merg spre sfârșitul lunii”, a exlicat ministrul Sănătății.

Citește și O moleculă din fructe și legume poate ucide virusul Sars-CoV-2. Oamenii de știință sunt în extaz

„Noi pregătim spitalele și pentru 2000 de cazuri pe zi, dar depinde foarte mult de gravitatea acestora”, a adăugat Nelu Tătaru. site news

Lasă un răspuns