Tătaru dă ALARMA: Vom avea o dublare sau triplare a numărului de cazuri

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, este îngrijorat de numărul crescut de cazuri Covid-19 în România. Deși autoritățile pot gestiona această creștere, „transmiterea comunitară devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi”, a mai spus Tătaru.

Ce declară Nelu Tătaru

„Suntem într-un moment în care gestionăm această creștere oarecum prognozată de către noi, suntem într-o perioadă în care recomandăm în continuare respectarea regulilor de distanțare socială, de igienă, precum portul măștii în spații închise, la locul de muncă sau în mijloacele de transport în comun.

În măsura în care aceste reguli sunt respectate, atât eu, cât și colegii mei putem gestiona aceste creșteri care sunt niște creșteri progresive, nu sunt niște creșteri exponențiale și putem gestiona acele cazuri care se găsesc în acest moment în terapie intensivă”, a transmis Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății este de părere că, oricât de bine și-ar face autoritățile treaba, tot de noi depinde să păstrăm regulile de igienă și distanțare.

„Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi.

Care este soluția

Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate.

Citește și Institutul Marius Nasta anunță că nu mai internează pacienți cu COVID-19

Noi am făcut măsuri de relaxare a unor activități, dar acele măsuri au venit însoțite de niște norme de aplicare în vederea desfășurării și funcționării acelor activități.

Fiecare din aceste norme trebuie respectate.

În zilele următoare vom evalua aceste reguli și organele de control vor fi acolo”, a spus ministrul Sănătății la DIGI24. site news

Lasă un răspuns