Tăriceanu, mesaj pentru Iohannis: Să o lase mai ușor cu amenințările, că nu e Fuhrer!

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, îi recomandă președintelui Klaus Iohannis, după atacul acestuia la adresa opoziției „să o lase mai ușor cu amenințările, „deoarece nu e Fuhrer, ci, încă, președintele României”. El spune și „să nu mai amenințe Parlamentul pentru că a mai făcut-o Traian Băsescu și nu s-a sfârșit bine pentru el”.

Iohannis să o lase mai ușor cu amenințările

„Pe dl Iohannis l-au lăsat nervii. Cred că izolarea nu-i priește nici domniei sale. Cum nu ne priește nici nouă. Doar așa îmi explic atacul furibund la toți cei care nu sunt de acord cu instrucțiunile de la Cotroceni. Astăzi a revenit la împărțirea politicienilor. Între buni și răi. Aia buni pot să muncească pentru țară. Aia răi pot doar să dea sfaturi și în schimbul acestor sfaturi ei se aleg cu niște dosare penale”, remarcă Tăriceanu.

Liderul ALDE declară că nu e absolut convins că se numără printre politicienii răi. El îi dă câteva sfaturi președintelui.

„1. Să o lase mai ușor cu amenințările. Că nu e Fuhrer. Ci, încă, Președintele României. Să nu mai amenințe Parlamentul pentru că a mai făcut-o Traian Băsescu și nu s-a sfârșit bine pentru el. Dacă începe cu anchetele, îi sugerez să înceapă cu cei care, în stare de urgență, continuă să defrișeze pădurile. Să lase buștenii în curtea unei întreprinderi care pare că are rădăcini adânci la Cotroceni. Alte teme de anchete pot fi achizițiile făcute de amicii politici ai PNL. Cei care aduc măști de protecție la preț de lingou de aur. Sau cum s-a reușit exportul de muncitori în Germania în plină stare de urgență”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

El se întreabă de fapt, ce l-a deranjat atât de tare în hotărârea prin care Parlamentul a încuviințat decretul de prelungire a stării de urgență.

„În fond, mașina de vot i-a aprobat prelungirea pe toată țara a stării de urgență. Deși nu era cazul. Cred că l-a deranjat faptul că dăm putere Curți de Conturi să controleze felul în care s-au făcut achizițiile publice pe timpul stării de urgență. Speră că totul o să rămână îngropat și multele milioane de euro vor apărea în campania electorală. Probabil că l-a deranjat și faptul că repunem ordinea firească în relația dintre Guvern și Parlament, iar Dl Orban și ai lui vor trebui să dea raportul în față Parlamentului și a opiniei publice și nu în grădina de la Cotroceni”, susține Tăriceanu.

Ce l-a deranjat pe Iohannis

În opinia sa, cel mai tare l-a enervat pe președinte decizia Parlamentului de a pune capăt încălcării drepturilor și libertăților românilor, interzicând Guvernului să suspende aplicarea Convenției Europene a Drepturilor Omului.

„Iar dacă tot a adus vorba despre inconștiență, dl Iohannis este chiar ultima persoană din România care poate deschide acest subiect. El spunea că coronavirusul este doar o durere în gât și puțină febră și îl punea pe Cîțu să fugă din fața Parlamentului”, afirmă Călin Popescu Tăriceanu.

Declarațiile lui Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a lansat joi un atac dur la adresa opoziției. El a declarat că astăzi vedem clar efectele dezastruoase ale modului toxic de a acționa pe principiul „Merge și așa” care ne-a ținut în loc zeci de ani. El a subliniat că o majoritate parlamentară fără legitimitate votează măsuri populiste. Iohannis a mai avertizat că nimeni dintre cei care au făcut nereguli nu trebuie să stea liniștit crezând că va scăpa de brațul legii.

Iohannis a amintit că a făcut un apel insistent încă de la începutul crizei generate de epidemie către toți politicienii să abandoneze discursul demagogic și să nu încerce să câștige capital electoral din suferință oamenilor.

„Este inacceptabil și revoltător să îi vedem dând lecții astăzi pe cei care au lăsat spitalele fără resurse. Care au gonit oameni competenți din țară. Care au distrus sistematic întregi sisteme de servicii publice. Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgență. Sau care condiționează votul în Parlament. Absolut obligatoriu de altfel pentru că decretul să producă efecte. Condiționează votul de adoptarea unor măsuri imposibil de implementat?”, a întrebat Klaus Iohannis.

El s-a referit la votul dat în Parlament pentru încuviințarea stării de urgență, parlamentarii impunând condiții și obligativitati pentru Guvern atât pe perioada stării de urgență. Cât și după expirarea acesteia. site news

Lasă un răspuns