FOTO Facebook

Țara arde și o primărie a cumpărat beculeţe de Paşti cu 27.000 de euro: Primarul trebuie băgat în izolare la Socola!

Primăria Suceava a cumpărat beculețe luminoase de Paşti în valoare de 27.000 de euro şi a mai încheiat un contract de 2.000 de euro pentru a repara ornamentele pascale, în vreme ce România se chinuie să facă față pandemiei de coronavirus.

Contractele au fost atribuite prin încredinţare directă. Contractul pentru furnizare ornamente luminoase în valoare de aproape 27.000 de euro fără TVA a fost încheiat pe 18 martie, la ora 15.01.

Beculeţe de Paşti cu 27.000 de euro, în plină pandemie de coronavirus

Cel pentru servicii de reparaţii ornamente luminoase, în valoare de peste 2.000 de euro fără TVA a fost încheiat pe 20 martie, la ora 12,04.

Ambele contracte au fost atribuite direct firmei Neon Lighting din Cluj.

9 bucati Ou 3D Pepino cu Suport – Figurină luminoasă de tip OU 3D ce are 1.5 m – înălțime și 1.0 m circumferința, confecționat din profile de aluminiu acoperit cu șir luminos în partea superioară și inferioară, iar mijlocul este brodat cu tub luminos de culoare alb rece în stil tradițional.

Oul se montează la sol cu ajutorul unui suport confecționat din aluminiu ce va menține produsul pe poziția montată. Culoarea produsului poate fi confecționată la alegere: roșu, galben, albastru. Preț: 5.770 de lei/ bucata.

10 bucati Banner Milano – Banner luminos de dimensiune 5.2 m și înălțime 1.15 m, cu laterale în motive tradiționale brodate cu tub luminos în culoare alb cald și centrul figurinei sub formă de ouă. Figurina luminoasă din centru este printată și luminată cu tub luminos roșu parte inferioară și alb rece – parte superioară. Pe interiorul lateralelor se va croșeta șir alb rece. Preț: 4.786 de lei/ bucata.

În acelaşi timp, Consiliul Local Suceava a alocat luni, 23 martie, Spitalului Judeţean Suceava suma de 5 milioane de lei pentru a cumpăra echipamente de protecţie a personalului şi echipamente medicale pentru ATI.

Spitalul Judeţean Suceava se află în stare critică

Aproape 100 de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID 19. Medicii de la spital au consultat sute de pacienţi în ultimele săptămâni. Specialiştii estimează o explozie a numărului de îmbolnăviri în rândul populaţiei din Suceava, în următoarea perioadă.

Pe de altă parte, Ion Lungu, primarul Sucevei, a anunţat că este izolat în biroul său din primărie, pentru că o angajată a instituţiei publice a fost diagnosticată cu COVID 19. Femeia se ocupa de audienţele alesului local. Alţi 230 de angajaţi ai Primăriei Suceava sunt autoizolaţi acasă.

Comentariile la această știre nu au întârziat să apară: „Primarul ala trebuie bagat in carantina macar trei ani! Sau in izolare la Socola!” / „De banii astia mai bine cumpara PPE (Personal Protective Equipment) pentru medicii de la spitalul judetean Suceava. Asa se intampla cand banii comunitatilor sunt gestionati de iresponsabili”. site news 

Lasă un răspuns