Sute de tone de gunoi din Sectorul 1, aruncate în râul Argeș sau îngropate în jurul Capitalei. Prima arestare

Sute de tone de gunoi din Sectorul 1 au fost aruncate în râul Argeș sau îngropate în jurul Capitalei. Judecătorii au decis arestarea preventivă a proprietarului unei firme de salubrizare, acuzat că a poluat masiv râul Argeș și zone din apropierea Capitalei, din Ilfov și Giurgiu, unde ar fi aruncat și îngropat sute de tone de gunoi strâns din parcurile din Sectorul 1 al Capitalei.

Sute de tone de gunoi din Sectorul 1, aruncate în râul Argeș sau îngropate în jurul Capitalei

„Ieri (n.r. – miercuri) declaram că vreau să îi văd cu cătușe la mâini pe toți hoții de lemne din România, pentru că am convingerea că toată lumea ar înțelege astfel că nu mai e de glumă să te joci de-a tăiatul ilegal în pădurile noastre. Exact același lucru este vlabil și pentru cei care încalcă legislația de mediu și își bat joc de sănătatea noastră.

Mă bucur că Garda Națională de Mediu a avut o contribuție decisivă în această anchetă și îmi doresc ca astfel de acțiuni să continue”, a transmis ministrul Mediului, Costel Alexe.

Tone de gunoi, nepăsare a patronului firmei

Mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile a fost emis de magistraţi ai Judecătoriei sectorului 1. Magistraţii au admis cererea de arestare preventivă a patronului firmei.

Faptele au fost sărvârşite în 2019.

Firma respectivă avea un contract semnat pentru a colecta şi elimina deşeurile din parcurile din Sectorul 1, dar, în loc să urmeze căile legale pentru eliminarea lor, le arunca în râul Argeş sau le îngropa în zona unor balastiere din Ilfov şi Giurgiu.

Citește și Ministrul Mediului, acuzat de Gabriela Firea că ascunde sursa poluării din Capitală

„În perioada 26.07.2019 – 22.10.2019, o societate comercială care colecta, transporta şi depozita deşeuri municipale şi deşeuri de origine animală din parcurile din Sectorul 1 Bucureşti a deversat în apă şi introdus în sol sute de tone de deşeuri, respectiv le-a îngropat în sol în zona unor balastiere din judeţele Ilfov şi Giurgiu şi le-a deversat în albia râului Argeş, fără respectarea prevederilor legate, aducând un prejudiciu semnificativ mediului”, spun procurorii. site news

Lasă un răspuns