Supărată că s-au închis mall-urile, o tânără cere schimbarea Ordonanţei Militare: Vreau să-mi cumpăr haine şi machiaje

O tânără s-a folosit de pisică pentru a ieși de mall, în dorința de a-și cumpăra haine și produse de make-up. Doar că, spre dezamăgirea ei, Ordonanța militară i-a închis și mall-ul din Brașov.

Cu pisica la mall

Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului poliţiştilor europeni Europol, a povestit câteva situaţii cu care s-au confruntat poliţiştii, în plină epidemie de coronavirus, când au verificat motivele pentru care oamenii au ieşit din casă, pe durata carantinei totale.

În acest context, poliţistul face un apel la responsabilitate şi le cere românilor să nu pună în pericol sănătatea publică încălcând măsurile dispuse de autorităţi.

„Un ultim caz s-a petrecut la Braşov. O tânără s-a gândit să-şi plimbe pisica la mall. De fapt avea de gând să-şi cumpere nişte haine, iar plimbarea pisicii în geantă era numai un pretext.

La venirea poliţiei, după ce i s-a explicat că magazinele din mall sunt închise, s-a enervat foarte tare şi a cerut chiar schimbarea Ordonanţei Militare în aşa fel încât să-şi poată cumpăra haine şi machiaje”, a declarat Cosmin Andreica pentru „Adevărul”.

Poliţistul a mai povestit că au mai fost situaţii în care cetăţenii erau cu peştişorul în pungă şi spuneau că şi-au scos animalul de companie la plimbare. 

Alt român şi-a scos pisica la plimbare la 30 de kilometri de domiciliu, pe bancheta din spate a maşinii.

„Românii dau dovadă de o inventivitate ieşită din comun, dar sub o formă sau alta trebuie să fie conştienţi că nu facem decât să ne furăm singuri căciula, dacă încălcăm aceste reguli”, a precizat preşedintele sindicatului Europol.    

Lasă un răspuns