Doua persoane considerate vindecate de coronavirus și externate, au fost internate din nou

Suceava strigă după ajutor la Guvern: Nu transformați Moldova în „Lombardia României”!

Autoritățile locale din Suceava fac apel ca această regiune să nu fie transformată în „Lombardia României”. Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, cere autorităților să regândească strategia pentru împiedicarea extinderii coronavirusului.

Într-o postare de pe Facebook, Maricel Popa transmite un mesaj puternic: „Nu transformați Iașiul și Moldova în Lombardia României!”.

Suceava strigă după ajutor la Guvern

„Solicit autorităților centrale luarea tuturor măsurilor pentru blocarea extinderii focarului de COVID-19 apărut în nordul țării, cu atât mai mult cu cât relocarea pacienților de la Spitalul Județean din Suceava către alte spitale din Iași, Botoșani sau Neamț ar putea conduce la răspândirea noului virus!

Este îngrijorător ceea ce s-a întâmplat la Suceava. Am observat însă că intenția autorităților care gestionează situația de acolo este de a reloca pacienții cu alte patologii către spitale din restul județului, dar și din Iași, Botoșani sau Neamț. Nu cred că este cea mai bună soluție.

Există riscul major de a fi infectate și alte spitale, pacienți sau personal medical. Am putea ajunge în situația nefericită ca toată regiunea Nord-Est să devină Lombardia României”, a scris el.

Acesta cere Ministerului Sănătății și Guvernului să regândească această strategie.

„Mai mult, pe modelul aplicat în alte state, focarul de la Suceava ar trebui închis și izolat, pentru a evita riscul ca medici sau pacienți din alte spitale să fie infectați cu COVID-19. Transferul către Maternitatea Elena Doamna a unei paciente aflate în travaliu, diagnosticată cu coronavirus, a creat panică în rândul personalului de aici, deși unitatea medicală fusese desemnată încă de acum două săptămâni pentru preluarea unor astfel de urgențe.

Și la Spitalul Sf. Spiridon, un pacient adus de la Suceava s-a dovedit a fi purtător al virusului, fapt constatat după mutarea la Iași, ceea ce a impus intrarea în izolare a mai multor cadre medicale ieșene și suspendarea activității unei secții întregi”, a adăugat el.

Județul ar trebui izolat în sistem circular

Președintele Consiliului Județean Iași consideră că Suceava ar trebui izolată în sistem circular, aria de securizare putând cuprinde, la nevoie, întregul județ.

„Ar trebui să ducem acolo specialiști din alte județe, dar și echipamente și medicamente pentru a asigura tratamentul tuturor pacienților în condiții optime. Poate și instalarea imediată a unui spital de campanie, în colaborare cu toate celelalte județe din zonă, cu sprijinul armatei, ar fi o soluție de luat în calcul.

Ar fi un gest de responsabilitate care, pe de o parte, ar grăbi vindecarea celor infectați, iar pe alta, ar pune la adăpost, ar proteja populația din restul regiunii”, a punctat Maricel Popa. site news

Lasă un răspuns