foto pexels

SUA sfidează OMS și trimite Braziliei două milioane de doze de hidroxiclorochină

Brazilia a anunțat că administrația Trump i-a trimis două milioane de doze de hidroxiclorochină, la doar câteva zile după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a suspendat testarea acestuia la pacienţii cu COVID-19, din cauza problemelor de siguranţă. Anunțul a fost făcut duminică, de către cele două guverne.

SUA și Brazilia, aliați împotriva Covid

Însuşi Donald Trump a spus la jumătatea lunii mai că ia hidroxiclorochină ca măsură preventivă, chiar dacă Administraţia americană pentru produse alimentare şi medicamente a emis un avertisment cu privire la utilizarea sa pentru coronavirus.

Președintele brazilian Jair Bolsonaro, care are legături personale cu Trump, a declarat recent că a păstrat o cutie de medicamente în cazul în care mama sa, în vârstă de 93 de ani, va avea nevoie de ea.

Cine va lua hidroxiclorochină

„Poporul american şi brazilian sunt solidari în lupta împotriva coronavirusului. Anunţăm că Guvernul Statelor Unite a livrat două milioane de doze de hidroxiclorochină (HCQ) oamenilor din Brazilia”, se arată în declaraţie. 

„HCQ va fi folosit ca profilactic pentru a ajuta la apărarea sănătăţii infirmierelor, medicilor şi profesioniştilor din Brazilia împotriva virusului. Acesta va fi, de asemenea, utilizat ca tratament pentru a trata brazilienii infectaţi”, se mai menţionează în comunicat.

Citește și Donald Trump, dus într-un buncăr din Casa Albă, folosit și în timpul atacurilor teroriste din 11/2001

Cele două ţări vor desfăşura, de asemenea, un efort de cercetare comună, care va include „studii clinice controlate aleatoriu”, se arată în declaraţie, adăugând că Statele Unite vor trimite în curând 1.000 de ventilatoare mecanice în Brazilia. site news

Lasă un răspuns