SUA, gafă de proporții! Scrisoare trimisă din greșeală Irakului

Gafă monumentală! Armata americană a anunțat că se retrage din Irak printr-o scrisoare, doar că aceasta a fost trimisă din greșeală!

Inițial, armata americană l-a anunțat, luni seara, pe numărul doi al comandamentului militar irakian că „repoziționează” forțele coaliției anti-jihadiste în vederea unei „retrageri din Irak de manieră securizată și eficientă”.

La scurt timp după aflarea acestei intenții, secretarul american al apărării a declarat că SUA nu intenţionează să se retragă militar din Irak.

„Nu există niciun fel de decizie de a părăsi Irakul”, a răspuns Esper atunci când a fost întrebat despre scrisoare, adăugând şi că nici nu au fost făcute planuri pentru retragere.

„Nu ştiu ce este cu acea scrisoare… Încercăm să aflăm de unde vine şi ce este. Dar nu s-a luat nici o decizie de a părăsi Irakul. Punct”.

Scrisoare trimisă din greșeală

Scrisoarea adresată de comandamentul militar american din Irak autorităţilor de la Bagdad prin care informează despre redesfăşurarea forţelor americane este autentică, dar a fost trimisă din greşeală, a declarat şeful statului major american, generalul Mark Milley.

„Era un proiect (de scrisoare) nesemnat”, trimis câtorva lideri militari irakieni pentru că mişcările de trupe militare din Irak au crescut în ultimele zile, a explicat presei generalul Milley. site news

Lasă un răspuns