Știți ce este Winshot Globus 1000? Un tun de volei, care a fost cumpărat de CSM București, ca să-l folosească clubul din Voluntari!

Tunul care a dispărut de la CSM București

Pe cine să învinuiești, pe directoarea CSM, Gabi Szabo, n-ai cum, ea este prietenă cu primăreasa Bucureștiului, Gabi Firea, care este soția edilului Pandele, de la Voluntari, care și-a făcut echipă de volei, sub coordonarea neoficială a lui Szolt Gyongyoși, soțul Gabrielei Szabo, echipă ce a ajuns în Divizia A 1, după ce gruparea de la CSM a fost retrasă de Sazabo. N-ați înțeles nimic, sunt convins, dar nici eu n-am putut să accept acest amestec de nume, de persoane, de funcții, toate pe banii contribuabililor. Vă spun întreaga poveste, așa cum mi-a fost relatată de oameni din clubul bucureștean, care mi-au pus la dispoziție și câteva fotografii ce vin în sprijinul afirmațiilor mele.

Voleiul de la CSM București a trecut la CSO Voluntari, nu știm în ce condiții…

În 2015, poate chiar 2016, Secția de Volei a CSM București era în plină dezvoltare – atunci s-a făcut un referat de cumpărarea a două tunuri de volei, la feminin și la masculin, referat aprobat la Consiliul general al Primăriei Capitalei și trecut la capitolul investiții, pentru că un aparat de acest gen era în jurul sumei de 5000 de euro. Astfel, s-a luat un Winshot Globus 800, pentru echipa de fete, și un Winshot Globus 1000, pentru cea de băieți.

În 2019 a fost apogeul desființărilor la CSM București – directoarea Gabriela Szabo a ”ucis” cu sânge rece 9 (nouă) discipline sportive, printre ele numărându-se și echipele de volei seniori și senioare. ”A fost un plan premeditat, a scos voleiul feminin și din cupele europene, și din Divizia A1, și nici în A2 nu l-a menținut, așa cum Szabo promisese. Și, atenție, s-au plătit amenzi usturătoare la Confederația Europeană de Volei, pentru neparticipare, în ciuda faptului că voleiul avea bani să se prezinte în primul tur al cupelor continentale.

Minciunile Gabrielei Szabo au fost puse și pe hârtie

Și nici bine nu s-a desființat gruparea bucureșteană, că totul a fost mutat la Voluntari – și personalul, și tunul de volei, cred că și mingii și alte materiale sportive. Și când spun asta mă gândesc și la acel Program de statistică, achiziționat de CSM București, pentru câteva mii de euro, cât și la persoana care se pricepea la acel program, Mihaela Irimia, care a ajuns și ea la Voluntari. Toate aceste transferuri ilegale de materiale, de la CSM București la Voluntari au fost posibile cu acordul mai multor persoane, că filiera iresponsabilității este una mare”, se arăta în mesajul primit de la un angajat al clubului.

Vinovații să plătească!

Primul pe lista acestei filiere este Andy Voinea, fost șef al Serviciului Administrativ, care a căzut, până la urmă, în dizgrația directoarei Szabo. Cu două săptămâni în urmă, lui Voinea, care era cu detașare la club, nu i s-a mai prelungit contractul. Mai mult, el l-a supărat rău pe unul Nedea, și el directoraș prin club, care a insistat ca Voinea să predea gestiunea și să plece. Până la urmă, ieri s-a realizat și predarea gestiunii, acum așteptăm să vedem ce lipsuri se semnalează, din acea gestiune. Nu mă-ntrebați mai mult de Nedea, cine este și ce performanțe a obținut el, fie sportive, fie manageriale, ca să ocupe un fotoliu de adjunct la CSM, că eu nu știu nimic despre el, însă oamenii spun că e un instrument politic…

Alex Nedea, omul care n-a făcut nimic…

Aș continua cu fostul organizator de competiții Costel Olteanu, de pe vremea lui Gabi Gancea. După ce Gancea a plecat de la CSM, Olteanu i-a luat scaunul de Șef la Volei – ”… o marionetă de-a lui Gancea, așa a fost cunoscut întotdeauna, dar trebuie să dea socoteală. Orice mijloc fix, cum este acel tun Wishot Globus 1000, este înregistrat în acte contabile, cum să-l dai cuiva așa de ușos”?, se arăta în același mesaj primit.

Întrebări fără răspunsuri, pentru Szabo și Firea!

Și întrebăm și noi, mai întâi pe Gabriela Szabo, în calitatea ei de directoare a CSM București, este corect ca acel tun să fie folosit de CSO Voluntari, iar juniorii proprii să nu-l aibă la antrenamente? Și o-ntrebăm și pe doamna primar, Gabriela Firea, dacă este normal ca din banii bucureștenilor să se cumpere materiale sportive pentru CSO Voluntari? Aștept chiar un drept la replică, poate chiar ceva hârtii oficiale de împrumut sau de vânzare, ceva acolo, o hârtie goală, nu știu…

A fost odată…

P.S. Aș fi vrut să vă prezint și un alt subiect fierbinte, exploziv, chiar, însă mai aștept niște materiale edificatoare, dovezi, da, care să-mi susțină afirmațiile. Pot să vă dau, totuși, o direcție și spun că pentru prima oară, în epocă nouă, se pare că în CSM București s-a trecut la monitorizarea video a personalului, fără decizii oficiale scrise. Urmează ascultarea telefonului personal, după care se trece la smulgerea unghiilor, bătaia la tălpi sau atârnarea cu capul în jos… Da, exact ca în închisorile comuniste!

Lasă un răspuns