Scientist with DNA copying, Real-time PCR cycler, wide

Ștefan Mandachi, Crucea Roșie Suceava și Arhiepiscopia au donat echipamente de protecție cadrelor medicale de la Spitalul Județean Suceava

Primele achiziții de materiale de protecție pentru personalul medical și de echipamente pentru secția de terapie intensivă a Spitalului din Suceava au fost realizate la doar două săptămâni de la începutul campaniei „1 Centimetru de Fapte – Cu Toții în Linia Întâi”. Donații pentru Spitalul Județean Suceava au venit si din partea Arhiepiscopiei.

Donații în valoare de 900.000 euro în urma campaniei lui Ștefan Mandachi

Campania, inițiată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi are ca partener Crucea Roșie Suceava și a reușit să strângă până acum donații în valoare de 900.000 euro.

Din donații au fost achiziționate un ventilator noninvaziv, 15 concentratoare de oxigen, combinezoane, cizme și căști de protecție și gel dezinfectant. Materialele au fost predate spitalului din Suceava. De asemenea, un transport constând în combinezoane, cizme și căști de protecție a fost trimis către Spitalul Municipal Rădăuți. Totodată, a fost semnat contractul și s-a achitat avansul pentru 20 de ventilatoare care urmează să ajungă la Suceava la sfârșitul lunii mai. Valoarea totală a echipamentelor și plăților efectuate până în acest moment de către Crucea Roșie Suceava depășește 250.000 euro.

Campania de strângere de fonduri „Cu Toții În Linia Întâi” continuă. În această campanie, antreprenorul Ștefan Mandachi vinde simbolic fiecare centimetru din metrul de autostradă construit în Suceava, iar banii astfel obținuți sunt donați către Crucea Roșie Suceava, pentru achiziția de ventilatoare și de echipamente medicale necesare spitalului din municipiul Suceava sau altor spitale din județ.

Unde se pot face donații

”Puteți dona în continuare pe site-ul campaniei 1cm.ro, în următoarele conturi ale Crucii Roșii Suceava:

RO76RNCB0244020411980004 EUR BCR
RO43RNCB0244020411980016 RON BCR
RO64RNCB0244020411980026 GBP BCR

Mulțumim tuturor donatorilor și celor implicați în derularea acestei campanii ”, a declarat Corneliu Dediu, director Crucea Roșie Suceava/ Contact: 0722342867”.

Donații pentru Spitalul Județean Suceava si din partea Arhiepicopiei

Arhiepiscopia a achiziționat două aparate necesare depistării virusului SARS-Cov-2, din care unul Real Time PCR. Dar și 2.000 de kituri de testare, care vor ajunge la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava.

În informarea trimisă spitalului, Părintele Arhiepiscop Pimen scrie că inițiativa este motivată de „dorința de a veni în sprijinul Spitalului Județean și a populației sucevene. Dat fiind că parcurgem o perioadă de grea încercare”.

În Bucovina de Sud (Suceava) și cea de Nord (Cernăuți) s-au întors mulți români care lucrau în afară țării. Se preconizează că numărul de cazuri va continua să crească.

Pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei se anunță că bateria de testare va ajunge la spital în circa opt zile.

„E vreme de rugăciune, dar și de multe fapte bune!”, se arată în postare.

Și Episcopia Hușilor s-a implicat în achiziționarea unui astfel de aparat pentru Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Valoarea lui este de aproximativ 20.000 de euro. site news

Lasă un răspuns