Stațiile de metrou din București, pregătite pentru a face față coronavirusului. Ce anunță conducerea Metrorex

Stațiile de metrou din București sunt pregătite pentru a face față coronavirusului. Companiile ar trebui „să regândească puțin” programul angajaților astfel încât aglomerația de la metrou să poată fi evitată la orele de vârf. Susține directorul Metrorex, Mariana Miclăuș.

Ea a făcut aceste declarații în contextul în care secretarul de stat Raed Arafat a recomandat Metrorex să găsească soluții astfel încât să fie evitată aglomerația la metrou pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Mesaje în trenuri și în stațiile de metrou

Directorul Metrorex a declarat, duminică, la Digi 24, că Metrorex a afișat mesaje în trenuri și în stațiile de metrou. Metrorex a intensificat măsurile de dezinfecție în metrou și în stații. Dar nu poate restricționa accesul călătorilor. Ea a mai spus că Metrorex circulă cu întreaga flotă. O propunere ar fi regândirea programului angajaților de către companii.

Citește și: Vaticanul ia o decizie istorică din cauza coronavirusului. Cum vor fi oficiate slujbele

„Pentru fluxurile de călători, noi circulăm cu întreaga flotă și mă gândesc că împreună cu colegii mei vom dispune măsuri suplimentare. Cred că și companiile ar trebui să-și regândească puțin programul astfel încât gradul de aglomerație să poată fi diminuat. Noi, în general, zilnic circulăm cu capacitatea noastră maximă de trenuri. Nu putem să restricționăm accesul călătorilor la metrou. Încercăm să luăm și alte măsuri, dar ca și capacitate de circulație a trenurilor o să regândim poate puțin programul de circulație.”, a declarat directorul Metrorex.

” Fluxul pe o stație ajunge și la 18.000 de călători pe zi. Noi ne dorim să avem călători și călătorii să aibă încredere în serviciile de metrou. După cum știți, pe magistrala 2 se circulă la interval de 2 minute. Vom încerca și o fluidizare a călătorilor pe stațiile de corespondență. Săptămânal și chiar la două zile sunt comandamente la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. De comun acord vom stabili ce măsuri vor fi luate la Metrorex”, a declarat Mariana Miclăuș.

Adunările mai mari de 1.000 de oameni, interzise

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan au anunțat duminică mai multe măsuri care vor fi luate începând de astăzi și până la sfârșitul lunii, cu posibilitatea de prelungire, pentru a limita răspândirea coronavirusului. Printre acestea se numără interdicţia adunărilor mai mare de 1.000 de oameni. Bilanțul îmbolnăvirilor în România a ajuns la 13, patru cazuri de infectare fiind anunțate sâmbătă, când a fost confirmat și primul pacient bolnav în Capitală.site news

Lasă un răspuns