Spitalul Județean Argeș, transformat în focar de infecții, din cauza unui medic care a refuzat să se testeze și să poarte mască

Şapte persoane au fost confirmate cu COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Piteşti, sursa îmbolnăvirilor fiind un medic care a refuzat să se testeze și pe numele căruia a fost deschis deja dosar de cercetare penală, a anunţat Prefectura Argeş, la data de 17 aprilie.

Medic diagnosticat pozitiv după o săptămână în care a refuzat să se testeze

„Astăzi (vineri n.r.) au fost confirmate drept pozitive la testul pentru COVID-19 încă şapte persoane. Este vorba despre trei asistente, două infirmiere, o îngrijitoare şi un pacient. (…) Conform datelor DSP Argeş, sursa acestor îmbolnăviri este medicul diagnosticat pozitiv în urmă cu două zile, care a refuzat testarea timp de o săptămână şi chiar portul măştii de protecţie, deşi avea simptome specifice”, se precizează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.

Potrivit EPitești, și soția medicului e infectată. La rândul său, aceasta e medic într-un alt spital din județ.

Conform aceleiaşi surse, cadrele medicale confirmate pozitiv sunt din aceeaşi secţie cu doctorul care a venit bolnav la serviciu.

Procurorii au deschis, joi, un dosar de cercetare penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul unui medic de la SJU Piteşti, care nu a respectat măsurile preventive, deşi prezenta simptome specifice infectării cu noul coronavirus.

Este cercetat penal

„În esenţă, s-a reţinut faptul că un angajat al unei unităţi medicale, deşi prezenta simptomatologia specifică diagnosticului COVID-19, nu ar fi respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea SARS-CoV-2, în condiţiile în care ar fi putut efectua testare Real-Time PCR, activitate care ar putea avea ca urmare răspândirea unei asemenea boli”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti.

Citește și SJU Suceava are 37 de ventilatoare și a rezolvat problema oxigenului lichid

Instituţia Prefectului Argeş anunţase anterior că Secţia de Chirurgie Vasculară de la SJU Piteşti va fi închisă, după ce un medic a fost confirmat cu COVID-19.

„Conform datelor DSP Argeş, numărul contacţilor direcţi ai medicului (…) infectat cu virusul COVID-19 este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află şi 23-24 de pacienţi, restul contacţilor fiind cadre medicale. Soţia doctorului depistat pozitiv este şi ea cadru medical, nu prezintă simptome şi a fost izolată la domiciliu de două zile. Ancheta epidemiologică este încă în desfăşurare”, se preciza într-un comunicat al Instituţiei Prefectului. site news

Lasă un răspuns