Spitalul Făgăraș a găsit o metodă inedită de a se feri de coronavirus nu primește pacienții infectați

Spitalul Făgăraș a găsit o metodă inedită de a se feri de coronavirus: nu primește pacienții infectați

Pacienţii cu COVID-19 din judeţul Brașov nu sunt primiți în Spitalul Municipal Făgăraș. Explicația conducerii unității spitalicești este cel puțin halucinantă. Ei nu doresc introducerea virusului într-o comunitate în care acesta nu există.

Grupul de Comunicare Strategică le transmite că „Nerespectarea ordinelor în timpul stării de urgență intră sub incidența legii penale”.

Mariana Câju, preşedintele Consiliului de Administraţie al unităţii spitaliceşti, a transmis că: „Nu înţelegem de ce acest virus trebuie „importat” de la Braşov la Făgăraş, unde nu există pacienţi confirmaţi cu acest virus. Cerem ministrului Sănătăţii să revină asupra deciziei. Acest mesaj este adresat prim-ministrului României, pentru a opri acele persoane din conducerea judeţeană care au luat această decizie şi l-au indus în eroare pe ministrul Sănătăţii. Cer să oprească această incompetenţă şi iresponsabilitatea acestor domni – preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea şi prefectul judeţului, Cătălin Văsii – care se fac responsabili de acte cu caracter criminogen, dacă acest ordin va fi aplicat la Făgăraş”.

Ea a menționat că vor fi tratați în continuare pacienții care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe, inclusiv pe cei din Brașov, atâta vreme cât nu au coronavirusul.

Grupul de Comunicare Strategică transmite că unitatea medicală a fost desemnata unitate de suport, în consecință, nu poate refuza pacienții care au coronavirus. 

„Este un ordin care se aplică, nu se fac excepții. Nerespectarea ordinelor în timpul stării de urgență intră sub incidența legii penale, în funcție de încadrarea faptei, având în vedere OUG 1/1999 și CP”, transmite GCS și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. site news

Lasă un răspuns