Spitalul din Piatra Neamț, noul focar de Covid-19 din țară: Cedăm psihic, organismul cedează

Spitalul din Piatra Neamţ este locul în care o femeie de 27 de ani a venit, acum trei săptămâni, la tratament, pentru o boală cronică a sângelui. Potrivit raportului oficial, a fost îngrijită de o asistentă care intrase în contact cu un pacient confirmat ulterior cu COVID-19. Starea de sănătate a bolnavei s-a deteriorat progresiv.

Sâmbătă, a făcut stop cardiac şi a fost declarat decesul. În acelaşi spital au fost infectaţi încă 215 oameni.

Medicii de la Spitalul din Piatra Neamț cedează psihic

Au murit 10, iar 34 de medici şi asistente sunt internaţi, sub tratament.

Medic infectat Piatra Neamţ: “Cedăm psihic, organismul cedează. Chiar dacă suntem cadre medicale, suntem oameni în primul rând și avem familii! Din ce declară ei sunt echipamente, dar din ce știm noi de la colegii care sunt pe baricade: halate de unică folosință și măști de protecție chirurgicale. Deci nu știu cât suntem de protejați în acest fel.”

Medicii militari au stocuri suficiente de echipamente

Între timp, la Suceava, unde numărul contaminărilor depăşeşte 1600, medicii militari fac eforturi ca să prevină un dezastru. Au în sfârşit stocuri suficiente de echipamente – 26 de mii de combinezoane şi 27 de mii de măşti cu eficienţa sporită.

Daniel Derioiu, manager spital: “Sunt destinate creşterii gradului de protecţie pentru personalul medical şi scăderii riscului de infectare. În continuare suntem într-o luptă contracronometru pentru a suplini această lipsă de personal medical şi de a extinde sectorul de terapie intensivă.”

La spitalul judeţean din Braşov, doua secţii de chirurgie din cele trei au fost închise, iar personalul medical trimis în autoizolare. În plus, un medic, 6 asistente, 6 infirmiere şi 10 pacienţi au diagnostic confirmat de COVID-19.

Dintre aceştia din urmă, 3 au murit. site news

Lasă un răspuns