facebook

Spitale din Slobozia și Constanța, dotate cu aparatură medicală vitală de „Salvați Copiii”

Spitalul Județean de Urgență Slobozia și Spitalul Clinic Județean de Urgență ,,Sfântul Apostol Andrei” din Constanța vor primi aparatură medicală esențială unor intervenții performante, cu sprijinul financiar al Salvați Copiii și partenerilor săi.

ONG-ul Salvați Copiii anunță că un videolaringoscop portabil va ajunge la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Slobozia și șapte injectomate vor fi donate secțiilor ATI și Pediatrie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Sfântul Apostol Andrei” Constanța.

„Aparatura achiziționată este mai mult decât indispensabilă, în momentul de față injectomatele fiind esențiale pentru administrarea tratamentului intravenos micuților noștri pacienți. Totodată, dorim să vă aducem la cunoștință faptul că pentru copilașii din Dobrogea nu există un Spital de Pediatrie. De aceea, toate cazurile grave și nu numai, din Constanța și Tulcea, sunt internate în Secția de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență « Sf. Apostol Andrei » Constanța. Astfel, prin această donație, contribuiți la însănătoșirea grabnică a miilor de copilași care ne trec anual pragul. Vă mulțumim!”, a declarat dr. Cătălin Nicolae Grasa, manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Sfantul Apostol Andrei” Constanța.

Organizația Salvați Copiii a achiziționat prioritar, din Fondul de urgență deschis pentru spitale, echipamente și materiale medicale indispensabile în lupta medicilor contra pandemiei de COVID-19.

Peste 6.500 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei

54 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecție și aparatură performantă, până la acest moment. Peste 6.500 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu 263,686 echipamente și materiale medicale indispensabile.

„Nu există nedreptate mai mare decât discriminarea încă de la venirea pe lume. Un prematur cu greutate mică sau cu o patologie gravă nu poate supraviețui decât dacă medicii au la dispoziție aparatură medicală de ultimă generație, iar în multe maternități din țară, realitatea este cu totul alta și ea înseamnă vieți pierdute. Salvați Copiii accelerează programul de dotare a maternităților și duce aparatură medicală vitală acolo unde medicii au nevoie, pentru a-i putea salva pe micuții luptători”, a precizat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Rata mortalității infantile în România a fost de 6,2 la mia de născuți vii în 2019 (date temporare, INS), aproape dublă față de media Uniunii Europene (3,5 la mie), informează Mediafax.

Potrivit datelor provizorii INS pentru anul 2019, cele mai mari rate ale mortalității infantile (la mia de copii născuți vii) s-au înregistrat în județele: Tulcea – 15,6‰, Mehedinți – 11,7‰, Constanța – 9,5‰, Vrancea – 9,3‰ și Mureș – 9‰.

O treime dintre decesele copiilor sub un an pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante, spun cei de la Salvați Copiii. site news

Lasă un răspuns