foto unsplash

Spectacol deosebit în aer liber, în memoria victimelor COVID

Artiştii Operei Naţionale Române au interpretat Recviem, de Wolfgang Amadeus Mozart, în memoria victimelor COVID-19. Spectacolul a avut loc în aer liber, în curtea Catedralei Catolice din Iaşi.

Spectacol emoționant în aer liber

Curtea Catedralei Catolice din Iaşi a fost, sâmbătă, 5 septembrie, scena unui spectacol emoţionant. Artiştii Operei Naţionale Române au interpretat Recviem, de Wolfgang Amadeus Mozart, în memoria victimelor COVID-19.

Este cântecul de lebădă al lui Mozart, compus în 1791, cu doar câteva luni înainte să moară şi pe care nu a reuşit să-l termine. Artiştii s-au pregătit pentru acest moment timp de o lună şi toate repetiţiile au avut loc în aer liber.

Locurile la spectacol au fost limitate din cauza restricţiilor, iar biletele s-au vândut repede. Publicul a purtat mască şi s-a respectat distanţarea fizică. La eveniment au fost invitate şi cadre medicale.

„Din păcate această pandemie a adus multă suferinţă, a întristat multe suflete. Dedicăm acest spectacol şi cadrelor medicale şi celor care s-au implicat în lupta cu pandemia”, a spus Beatrice Rancea, manager Opera Naţională Română Iaşi, citată de Mediafax.

„Este un recital cu puternică încărcătură emoţională. Pentru noi înseamnă, sper, un nou început. Am avut prieteni care s-au îmbolnăvit, din fericire nu au plecat dintre noi”, a afirmat Manuel Giugulă, dirijor cor.

Citește și Bărbat filmat în timp ce zbura printre avioane, la o altitudine de 1.000 de metri

„Nu am găsit atâta solidaritate umană în ultimii ani cât am putut să găsesc în aceste luni, în care dorinţa de a trăi a tuturor celor afectaţi de virus era incalculabilă”, a spus și Aurelian Corneliu Moraru, Colonel medic Spitalul Militar Iaşi. site news

Lasă un răspuns