Specialiştii americani nu cred că Rusia a făcut toate testele necesare pentru noul vaccin anti-COVID

Rusia a declarat că a aprobat marţi primul vaccin contra coronavirusului, însă dr. Anthony Fauci, expertul principal în bolii infecţioase din SUA, a declarat că se îndoieşte că Rusia a dovedit că vaccinul său este sigur şi eficient.

Fauci a declarat pentru ABC News: „Sper că ruşii au dovedit, în mod definitiv, că vaccinul este sigur şi eficient. Mă îndoiesc serios că au făcut asta”. Conform acestuia, a avea un vaccin şi a dovedi că acesta este sigur şi eficient sunt două lucruri diferite.

„Avem o jumătate de duzină sau mai multe vaccinuri”, a spus Fauci. „Deci, dacă am vrea să facem rău multor oameni sau să le oferim ceva ce nu funcţionează, am putea începe să facem asta chiar de săptămâna viitoare. Dar nu aşa funcţionează lucrurile”, a explicat Fauci.

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente a spus că va aproba un vaccin doar dacă îndeplineşte un criteriu de eficacitate de 50%.

Într-un comunicat transmis marţi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că este în contact cu oamenii de ştiinţă şi autorităţile ruse şi aşteaptă cu nerăbdare să revizuiască detaliile studiilor realizate de aceştia. Potrivit OMS, la nivel global există 28 de vaccinuri aflate în studii pe oameni, informează Mediafax.

Multe dintre acestea se află deja în faza finală de testare. Cu toate acestea, OMS estimează că, „Realist vorbind, vom vedea primele persoane vaccinate în prima parte a anului viitor”. site news

Lasă un răspuns