pexels

Spania prelungește, pentru a cincea oară, carantina. Cât va dura

Spania va extinde, pentru a cincea oară, carantina pe teritoriul țării, care va dura până la data de 6 iunie. Anunțul a fost făcut de prim ministrul spaniol Pedro Sanchez.

Extinderea măsurilor restrictive a fost adoptată cu 167 de voturi pentru şi 162 de voturi împotrivă. Aceasta înseamnă că restricţiile, printre cele mai dure din Europa, vor continua să fie aplicate în Spania până pe 6 iunie la miezul nopţii. Această decizie nu a fost pe placul cetăţenilor din Spania şi vor mai suporta măsurile restrictive, care i-au ţinut în condiţii de izolare, închişi în case.

De ce s-a prelungit carantina în Spania

„Spaniolii au oprit virusul împreună … nimeni nu are dreptul să irosească ceea ce am obţinut în aceste lungi săptămâni de închisoare. Sunteţi epitetul haosului şi cel mai rău este că nu sunteţi în imposibilitatea de a proteja poporul spaniol fără a apela la acest această izolare brutală”, a spus Pedro Sanchez, relatează France24.

Însă Sanchez a spus că lupta nu s-a încheiat şi că extinderea restricţiilor a fost „singura modalitate posibilă de a lupta eficient împotriva virusului”, spunând că mai există „sute de cazuri noi în fiecare zi”, consideră premierul.

Pe 14 martie se declara stare de urgenţă din cauza pandemiei cu noul coronavirus. În Spania sunt permise adunările de până la 10 persoane, iar oamenii pot circula liber în provincia lor. În Insulele Canare şi Baleare: barurile, restaurantele şi magazinele sunt deschise la capacitate redusă. Muzeele, sălile şi hotelurile sunt redeschise după mai bine de două luni.

Citește și Bilanțul morților în Spania este în creștere. Premierul spaniol iși cere scuze pentru erorile comise în gestionarea pandemiei

Totuşi cele două mari oraşe ale Spaniei, Marid şi Barcelona, nu îndeplinesc criteriile pentru a intra în faza unu a relaxărilor şi vor rămâne în faza zero.

În total, în Spania, numărul deceselor a ajuns la 27.888, iar numărul persoanelor infectate se situează la 279.524, potrivit Ministerului Sănătăţii. 196.958 de pacienţi s-au vindecat. site news

Lasă un răspuns