Spania a decretat stare de urgență – niciun avion din Marea Britanie n-a avut acces în Alicante! Și Maratonul de la Londra a fost anulat…

Compania Aeriană Jet2, din Marea Britanie, a anulat toate zborurile către Spania, din pricina faptului că oficialii iberici au întors, în aer, cel puțin cinci aeronave care veneau din Glasgow, Manchester, Leeds și East Midlands și se-ndreptau spre Alicante! Decizia a fost luată după ce autoritățile spaniole au confirmat Starea de Urgență ce a-nceput astăzi și care va dura 15 zile!

Peninsula Iberică are, în prezent, unul din cele mai grave focare de coronavirus din lume, cu peste 5.000 de cazuri și 133 de decese… Astfel, numărul de bolnavi de coronavirus, la nivel mondial, a ajuns la 1.145.000, cu un număr total de decese de 5.400. În Marea Britanie se înregistrează, la ora actuală, 798 de cazuri de infectați cu COVID-19 și 11 decese. De altfel, este de așteptat ca Guvernul britanic să interzică toate toate întrunirile masive, cum deja a făcut-o în cazul tradiționalului Maraton de la Londra.

P.S. London Marathon a fost fondat, în 1981, de catre fostul campion olimpic britanic Chris Brusher, dupa ce acesta a alergat New York City Marathon si a dorit ca si Londra sa aiba un astfel de eveniment. Succesul a fost extrem de rapid, iar astazi London Matahon face parte din seria celor 6 maratoane majore din lume incluse in Abbot World Marathon Majors.

London Marathon este renumit pentru numeroasele fundatii care se implica in acest eveniment, intre 1981 si 2017 participantii care au alergat pentru aceste fundatii au strans peste 890 de milioane de Lire Sterline, doar in 2017 au fost stransi 61,5 milioane de Lire, un record absolut pentru un eveniment de strangere de fonduri intr-o singura zi. De regulă, aleargă cam 40.000 de sportive, amatory și profesioniști, iar spectatorii de pe margine depășesc numărul de 1.000.000.

Lasă un răspuns