Soții Ceaușescu, dați exemplu de viață sănătoasă într-o campanie pe metrourile din Moscova

O fotografie cu soţii Ceauşescu a apărut într-o campanie care promovează un stil de viaţă sănătos la metroul din Moscova. În metroul moscovit este un obicei ca garniturile de tren să aibă o tematică. De exemplu, există un tren Oleg Tabako. Acesta este un actor şi regizor cunoscut pentru rolurile sale din filme cult din epoca sovietică. Pe acest tren sunt expuse fotografiile sale în diferite roluri de teatru şi film. De curând, a apărut şi trenul „Sănătate”, scrie internauta Tatiana Tanja Yarikova, într-o postare pe Facebook, unde sunt expuse, printre altele, diverse fotografii cu mari campioni, sportivi, dar şi soţii Ceauşescu. Pe afiş se poate citi: „Nicolae Ceausescu avea grijă de sănatatea sa. O mândrie aparte a familiei secretarului general al PCR erau băile cu baterii, duşuri şi chiuvete din aur, piscina şi salon spa, home-cinema şi sera cu plante exotice. Pe amplasament se plimbau păuni”.

Nimeni nu înțelege ce legătură au soții Ceaușescu cu stilul de viață sănătos

Metroul din Moscova este în aceste zile scena unei campanii care folosește trenuri tematice, pe ferestrele cărora sunt afișate imagini menite a ilustra mesajul. Deseori, însă, noima le scapă, adesea, inclusiv celor care circulă cu metroul. ”Există un tren Oleg Tabakov și o mulțime de alte trenuri tematice. Nimeni nu este atent”, mai scrie Tatiana Tanja Yarikova, pe Facebook.

Vezi aici povestea sfântului care a prevestit moartea cumplită a soților Ceaușescu.

De aceea, mulți au fost surprinși de imaginile cu soții Ceaușescu în costum de baie, dintr-unul din concediile în care mergea cuplul dictatorial. Aceste imagini au fost date publicității abia după 1989, după căderea comunismului și executarea prin împușcare a celor doi.

Situația Ceaușeștilor, asociată involuntar cu cea a lui Putin de azi

Istoricul Armand Goșu, specialist în spațiul ex-sovietic, care a pulbicat și el informația pe pagina sa de Facebook, are și o explicație în cheie ironică. El propune o contextualizare la istoria momentului. ”Ceaușeștii în metroul din Moscova. Poate că cineva lucrează la subconștientul rușilor, asociind căderea lui Ceaușescu, din decembrie 89, cu situația lui Putin de astăzi, din Rusia. Acum o săptămână într-un straniu articol se menționa că Ceaușescu ar fi fost răsturnat pentru că a ratat reforma pensiilor. N-a fost nici o reformă a pensiilor în 1989 în România. În schimb, Putin chiar a supărat multă lume în Rusia cu reforma pensiilor promovată în vara 2018”, scrie Armand Goșu. (site news)

Lasă un răspuns