Soția bărbatului din Maramureș, confirmat cu coronavirus, va reface analizele. Primele teste au fost compromise

Soția bărbatului din Maramureș, confirmat cu coronavirus, va reface analizele. Situație incredibilă în cazul bărbatului din Maramureș confirmat că are coronavirus. Medicii nu au păstrat corect probele luate de la soția acestuia pentru a verifica prezența virusului. Astfel este nevoie să fie recoltate noi probe.

Citește și: Chinezii izolați în Slatina,dați afară de patronul hotelului

Femeii i-au fost recoltate probe în această dimineață, însă ele au fost contaminate așa că în cursul zilei de azi urmează să i se ia din nou probe pentru a fi trimise la Cluj.

Una dintre probleme recoltate de la soția celui confirmat cu coronavirus din Maramureș nu a fost păstrată în condiții care să permită testarea. Femeia este complet asimptomatică și izolată la domiciliu .

Cum se justifică conducerea DSP Maramureș

Șeful DSP Maramureș Rareș Pop spune că se poate întâmpla frecvent o astfel de situație la un volum atât de mare de muncă.

Inspectorii DSP spun că incidentul ar fi avut loc din punct de vedere tehnic. Adică să nu se fi respectat modalitatea prin care au fost păstrate și puse în kitul de transport.
În momentul în care probele au ajuns la Cluj, medicii au descoperit că ele sunt contaminate. Inspectorii DSP vor verifica dacă probele au fost duse în condițiile impuse. 232 de persoane sunt izolate voluntar la domiciul în județul Maramureș.

Bărbatul din Maramureș, infectat cu coronavirus, are 45 de ani. El e din afara zonei de carantinaj. El s-a întors în țară pe 25 februarie. Bărbatul, bolnav, în Italia, merge la medic, i se prescrie tratment, vine cu febră în România, cu un grad de insuficiență respiratorie. El a fost internat la Clinica de boli infecțioase din Maramureș, iar apoi transferat la Cluj. În România au fost confirmate până în prezent trei cazuri de persoane infectate cu coronavirus. site news

Lasă un răspuns