Sorina Pintea, suspendată din PSD, până la finalizarea anchetei, la solicitarea președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea

Sorina Pintea, suspendată din PSD, până la finalizarea anchetei. Gabriel Zetea, șeful PSD Maramureș, vrea să ceară suspendarea Sorinei Pintea din partid, El va propune demiterea acesteia de la conducerea Spitalului Județean Baia Mare.

Sorina Pintea, suspendată din PSD

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare, Sorina Pintea, va fi înlocuită din funcţie. Ea va fi şi suspendată din PSD, a precizat, duminică, pe pagina sa de Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

„Voi propune, luni, elaborarea unui act administrativ pentru instalarea unui manager interimar la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Doctor Constantin Opriş” din Baia Mare. El va asigura buna funcţionare a spitalului în condiţiile de restricţionare a accesului în spital din cauza coronavirusului. Vom demara o anchetă a Corpului de Control al Consiliului Judeţean la Serviciul de achiziţii publice a spitalului. Voi propune suspendarea din PSD a doamnei Pintea. Dar şi a tuturor celor care ar putea avea legătură cu acest caz până la soluţionarea în instanţele de judecată a acuzaţiilor” a precizat Gabriel Zetea.

„Actele de corupţie să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic

El va solicita conducerii interimare a PSD implementarea unor măsuri. Astfel, „pentru ca actele de corupţie să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic”.

„Voi cere Conducerii Centrale Interimare a PSD modificarea Statutului PSD pentru implementarea imediată a unui set de măsuri pentru ca actele de corupţie să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic. Cei care fac parte din PSD trebuie să fie în primul rând oameni cinstiţi. Iar PSD are obligaţia de a fi în prima linie a luptei anticorupţie în România!”, a adăugat Gabriel Zetea.

Sunt şocat de acuzaţiile care sunt îndreptate în aceste zile împotriva Sorinei Pintea”

Preşedintele PSD Maramureş a susţinut că este „şocat” de acuzaţiile aduse fostului ministru al Sănătăţii. El a afirmat că are încredere că justiţia va face lumină în acest caz.

Citește și: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, reţinută de procurorii DNA

„Sunt şocat de acuzaţiile care sunt îndreptate în aceste zile împotriva Sorinei Pintea. Am colaborat foarte bine în ultimii ani, politic şi profesional, cu managerul de spital şi ministrul Sorina Pintea. Tocmai de aceea aceste acuzaţii vin ca un şoc personal. Am încredere că Justiţia din România va face lumină în acest caz. Sper ca familia Sorinei să fie tare şi să treacă peste acest moment extrem de dificil. Familia sa (Ovidiu, Ionuţ, Cătălin şi Simina) a fost alături de Sorina şi în ultimele săptămâni când o boala gravă o ţinea departe de viaţa publică. Sper ca Dumnezeu să le dea înţelepciunea să treacă sănătoşi peste această cumpănă”, a afirmat în postare Gabriel Zetea.

Tribunalul Bucureşti a decis sâmbătă seara arestarea preventivă pentru 30 de zile a Sorinei Pintea. Ea este acuzată de luare de mită. site news

Lasă un răspuns