Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, din arest la spital

Fostul ministru al Sănătății va părăsi arestul central. Ea va fi dusă la Spitalul Sfânta Maria, unde va fi consultată de medicul curant. Sorina Pintea suferă de o maladie autoimună rară. Ea a cerut încă de ieri să ispășească arestul preventiv la spital, din cauza problemelor de sănătate.

 Ce acuzații aduc procurorii DNA

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fostul ministru, actual manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, din județul Maramureș, fostul ministru ar fi primit mită pentru a acorda un contract de achiziție publică.

 Citește și: Leturile neștiute dintre Sorina Pintea și senatorul PSD, Liviu Pop.Sprijin și colaborare reciprocă

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit Sumele reprezentau un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică. El avea ca obiect <proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente>, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, anunță, sâmbătă dimineața, DNA. Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Tribunalul Bucureşti a admis sâmbătă seara cererea DNA de arestare preventivă a Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătăţii, acuzată de luare de mită.

Fostul ministru al Sănătății a fost reținută, sâmbătă dimineața, de procurorii anticorupție. Ea era suspectată că a luat mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei. Banii reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fostul ministru, actual manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, ar fi primit mită pentru a acorda un contract de achiziție publică. Acuză procurii DNA. site news

Lasă un răspuns