Sondaj CURS îl situează pe Băsescu pe locul doi pentru Primăria Capitalei. Surpriza de pe primul loc și șocul din coada listei

Sondaj CURS îl situează pe Băsescu pe locul doi pentru Primăria Capitalei. Sondajul de opinie arată că Gabriela Firea este primul politician ales de bucureșteni pentru Primăria Capitalei, fiind favorită cu un procent de 40%. 

Sondaj CURS îl situează pe Băsescu pe locul doi pentru Primăria Capitalei

Pe al doilea loc, conform rezultatului sondajului publicat de stiripesurse.ro, se află Traian Băsescu – 29%. Nicușor Dan îl urmează îndeaproape – 26%. Rareș Bogdan se situează pe al patrulea loc – 23%. Urmează Vlad Voiculescu – 22%, Victor Ponta – 19% și Violeta Alexandru cu doar 6%. 

Procentul este unul dur pentru Violeta Alexandru, vehiculată ca potențial candidat al PNL. Dreapta politică se află într-o dilemă, având în vedere procentele apropiate 26%-23%-22%, dar și din cauza posibilei candidaturi a lui Traian Băsescu, care le-ar lua fața. 

Băsescu, condiționat de dosarul Petrov

Traian Băsescu a declarat, duminică, la RTV că e posibil să candideze la Primăria București ”dacă îmi rezolv problema cu dosarul de la Înalta Curte”. E vorba despre apelul față de decizia Curții de Apel, care a decis că fostul președinte și-a turnat colegii de facultate la Securitate, folosind numele de cod ”Petrov”.

”Este posibil, dacă îmi rezolv problema cu dosarul de la Înalta Curte, să candidez. Am învăţat că în politică niciodată nu spui niciodată. Pot lua in consideraţie orice moment politic important. Alegerile locale sunt extrem de importante.

Sunt puţini dintre oamenii politici care, dacă s-ar aşeza pe scaunul primarului general, ar şti ce să facă. Pasajul Basarab, care s-a terminat, nu vedeți că se termină într-un semafor? Ditamai pasajul care trebuie să fluidizeze şi el se opreşte într-un semafor”, a declarat, duminică seară, Traian Băsescu, la România TV, citat de News.ro.

Băsescu a adăugat că prima opțiune a PMP la Primăria București rămâne susținerea lui Nicușor Dan, candidatul sprijinit de USR.

Citește și Băsescu l-a desființat pe Moise Guran: O panaramă. Va fi un rateu în politică. Are un mare deficit de caracter

”Sper să reuşim această alianţă (pentru sprijinirea lui Nicuşor Dan – n.r.) pentru că la mine incertitudinea e majoră deoarece va trebui să compar în faţa judecătorilor. Certitudinea e Nicuşor Dan”, a spus fostul președinte și primar general. site news

Lasă un răspuns