Şofer din Caraş-Severin, depistat de polițiști cu o alcoolemie record la volan

Şofer din Caraş-Severin a fost depistat de polițiști cu o alcoolemie record. Un bărbat de 61 de ani din Caraş-Severin a lăsat muţi de uimire doi poliţişti care l-au depistat în trafic cu o alcoolemie record, de 5,79 la mie, alcool pur în aerul expirat.

Şofer din Caraş-Severin, depistat de polițiști cu o alcoolemie record

Mai mult, poliţiştii au descoperit că bărbatul avea permisul suspendat, iar maşina era radiată.

Medicii sunt şocaţi. Ei spun că este un miracol că bărbatul a supravieţuit.

„Din punct de vedere medical, este o alcoolemie exagerat de mare. E mult mai mică decât alcoolemia din sânge. Deci are trebui să aibă o alcoolemie de 7-8 în sânge, lucru care este nu exagerat de mult, este oarecum imposibil şi chiar incompatibil cu viaţa.

Una dintre explicaţii ar putea fi că a băut cu foarte puţin timp înainte de a se face acel test. Atunci a suflat efectiv alcool în aparat”, explică medicul Emil Bunda, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Bărbatul nu avea permis de conducere

Potrivit martorilor, bărbatul a continuat să bea alcool chiar şi în faţa poliţiştilor, după ce a fost oprit în trafic.

Citește și: O elevă de liceu, dusă la spital cu ambulanța din cauză era beată. Distrația a costat-o scump

„Polițiști de la Poliția Orașului Oravița au oprit pentru control pe DJ 581, în localitatea Grădinari, un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani. Acesta emana miros puternic de alcool. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 5,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că autoturismul figura radiat din circulație. Bărbatul în cauză avea dreptul de a conduce anulat”, anunță reprezentanții IPJ Caraș-Severin. site news

Lasă un răspuns