Situație incredibilă în Cupa României! FCSB și Sepsi riscă să fie excluse

Federația Română de Fotbal dovedește încă odată că este în ceață. Nimeni nu a fost interesat până acum de faptul că există două regulamente diferite pentru aceeași competiție. Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), anulează cartonașele galbene înaintea optimilor de finală. Regulamentul Disciplinar le anulează înaintea „sferturilor”. Și..fiecare a aplicat legea care i-a convenit.

FCSB și Sepsi pierd la masa verde?

Dinamo susține că portarul Vlad a jucat în turul semifinalei FCSB-Dinamo, 3-0, deși ar fi trebuit să fie suspendat. Portarul a luat un cartonaș galben în optimi, cu U Cluj și încă unul în meciul din sferturi cu Hermannstadt.
Incredibil, dar și la Sepsi, cealaltă finalistă din Cupa României are aceeași problemă. Bouhenna a luat cartonaş galben în meciurile din optimile şi sferturile competiției, iar apoi a fost integralist în victoria cu Poli Iaşi. Antrenorul celor de la Sepsi a și glumit pe această temă.
„Dacă pierdem la masa verde ce facem? Ne prezentăm la Iaşi să jucăm prelungiri? Nu cred așa ceva”, a declarat Leo Grozavu.

Situație similară în Cupa României

Situația halucinantă nu a fost rezolvată de FRF, deși există un precedent. FC Viitorul și Craiova au avut aceeași problemă. Doar că atunci, cluburile au întrebat FRF ce trebuie să facă. Răspunsul celor de la federație a fost:
„Cartonașele galbene primite anterior fazei șaisprezecimilor Cupei României se anulează. Începând cu această fază, fotaliștii care acumulează două avertismente vor fi suspendați”. Deci dacă ne luăm după răspunsul federației de atunci, FCSB și Sepsi au reale probleme.
Comisia de Disciplină a Federației va da un verdict miercuri, 15 iulie. Rămân totuși câteva întrebări. De ce nu s-a judecat mai devreme? Va răspunde cineva pentru tot acest haos?

Se poate salva FCSB?

Pentru echipa lui Gigi Becali ar exista poate o șansă. Potrivit regulamentului, dreptul de joc al portarului Vlad trebuia contestat înainte, în pauza sau imediat după meciul tur din semifinala Cupei. Ceea ce nu s-a întâmplat. Și în cealaltă semifinală lucrurile stau cam la fel. Poli Iași nu a contestat deloc dreptul de joc al lui Bouhenna. Moldovenii au decis să aștepte verdictul de la FCSB – Dinamo, iar FRF să se sesizeze și în cazul lor.
Indiferent de deciziile care se vor lua mâine, normal ar fi ca cineva să răspundă pentru situația bizară în care s-a ajuns. Cel mai probabil nu se va întâmpla așa…și se va găsi o explicație.

Lasă un răspuns