Situația din Italia, din ce în ce mai gravă! Numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu 50%, un spital din zonă preia exemplul Wuhan

Situația din Italia este din ce în ce mai gravă! Numărul cazurilor confirmate de infectare cu coronavirusul COVID-19 a ajuns, duminică, în Italia la 1.694, cu 528 mai multe faţă de ziua anterioară, a anunţat şeful Protecţiei Civile italiene, Angelo Borrelli, citat de agenţia EFE.

Situația din Italia, din ce în ce mai gravă!

Încă cinci persoane infectate au decedat în acest timp, aducând la 34 bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus.

Până în prezent, 83 de persoane diagnosticate cu acest coronavirus în Italia s-au vindecat, dar alte 140 se află la terapie intensivă.

Angelo Borrelli a precizat că 41% dintre persoanele testate pozitiv cu COVID-19 sunt spitalizate, celelalte fiind izolate la domiciliu, întrucât acestea din urmă prezintă doar simptome uşoare sau sunt asimptomatice.

Vezi și Preot cunoscut, sfaturi de bun-simț pentru credincioși: cum se pot feri de coronavirus

El a mai menţionat că, în Italia, au fost efectuate până în prezent 21.127 de teste pentru noul coronavirus, mai ales în regiunile cele mai afectate, respectiv Lombardia, Veneto şi Emilia-Romagna.

Scala din Milano, închisă publicului

Celebra operă Scala din Milano este închisă cel puțin pentru o săptămână, iar Statele Unite au transmis o alertă de călătorie pentru Italia, care înregistrează cele mai multe cazuri de îmbolnăvire în rândul țărilor din afara Asiei. 

Compania americană Delta Air Lines și-a suspendat zborurile către Milano, pe care nu le va mai relua până la 1 mai. 

Citește și Pacienții vindecați de coronavirus pot răspândi virusul în continuare. Cum este posibil, unde se ascunde COVID-19 în organism

În Lombardia, regiunea din nordul Italiei aflată în centrul epidemiei din această țară, în unu din 10 cazuri de coronavirus confirmat este vorba de personal medical. Se ia în calcul posibilitatea ca un întreg spital din această regiune să fie alocat pacienților infectați cu coronavirus. 

Mai multe localități din nordul Italiei rămân în carantină, cu restricții de circulație ce afectează în total circa 100.000 de oameni. site news

Lasă un răspuns