Site pro-rus și anti-vaccin, asociat cu un fost deputat PSD, sancționat de Guvern

Site pro-rus și anti-vaccin a fost asociat cu un fost deputat PSD, sancționat de Guvern. Grupul de Comunicare Strategică i-a propus ministrului de Interne propunerea de eliminare la sursă a unui articol apărut pe site-ul bpnews.ro. Articolul promova o teorie conspiraționistă despre coronavirus.

Site-ul BPNews.ro, asociat cu Ninel Peia

Site-ul BPNews.ro este asociat cu Ninel Peia.

El este fost deputat PSD. Ninel Peia a fost exclus în 2016 din partid de Liviu Dragnea. El susținuse că vaccinurile ar fi îmbolnăvit bebeluși din Argeș.

Potrivit registrului de domenii, RoTLD, domeniul bpnews.ro este cumpărat de o persoană fizică. Numele acesteia nu e public. Dar numele serverelor care găzduiesc site-ul sunt ns1.ninelpeia.ro și ns2.ninelpeia.ro.

Pe 20 februarie anul acesta, jurnalista Codruța Simina dezvăluia într-un articol pe PressOne că Ninel Peia era cel care plătea pentru toate materialele sponsorizate de pagina de Facebook asociată site-ului BPNews.

Decizia de interzicere a accesului la articolul de pe BPNews.ro a fost luată pentru că reprezentanții site-ului au fost contactați de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) și au refuzat să corecteze informațiile false, potrivit unui comunicat al GCS.

Site-ul, plin de articole care preiau temele propagandei ruse

Decizia de interzicere a accesului la articolul de pe BPNews.ro a fost luată pentru că reprezentanții site-ului au fost contactați de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) și au refuzat să corecteze informațiile false, potrivit unui comunicat al GCS.

Site-ul abundă în articole care preiau temele propagandei ruse anti-occidentale și conspiraționiste. Mai mult, BPNews.ro re-publică articolele originale din Sputnik. Acesta este site-ul oficial al propagandei ruse de stat.

Potrivit PressOne.ro, printre cele mai citite postări de pe bpnews.ro este o analiză care citează Sputnik și care arată că miza scoaterii PSD de la guvernare ar fi vânzarea României.

Ninel Peia a candidat la prezidențiale anul trecut. El s-a remarcat ca politician prin promovarea teoriilor conspiraţiei. În plină campanie electorală, el a pus pe jar autoritățile când a dispărut dintr-un hotel din Cluj. A fost găsit câteva zile mai târziu la Mănăstirea Putna.

Ninel Peia, exclus din PSD în 2016

Ninel Peia a fost exclus din PSD de către Liviu Dragnea în 2016. El a scris pe blog că vaccinurile ar fi putut cauza îmbolnăvirile bebeluşilor din Argeş cu e-coli.

În 2016, Peia a elaborat și depus în Parlament un proiect de lege care propunea ca predarea educaţiei sexuale fără acordul scris al părinţilor să fie pedepsită cu închisoarea. Peia motiva că „în şcolile copiilor noştri se introduc, pe ascuns, pornografia. Dar şi prozelitismul LGBT şi sexualitatea deviantă”, potrivit B1.ro. site news

Lasă un răspuns