Sistemul medical rusesc, adus în pragul colapsului de pandemie

Sistemul medical rusesc, adus în pragul colapsului de pandemie

Spitalele din Rusia sunt pe cale ca ajungă la capacitate maximă, avertizează autoritățile. Vineri s-a înregistrat un număr record de noi imbolnăviri, mai exact, 1.786, bilanțul ajungând la 11.917 de infectări, dintre care 7.822 numai în Moscova. Numărul total al deceselor este de 94.

„În ultimele zile, numărul spitalizărilor din Moscova, dar şi al pacienţilor cu forma severă a bolii a crescut. Numărul pacienţilor care suferă de pneumonie legată de coronavirus este peste dublul celui înregistrat săptămâna trecută, în creştere de la 2.600 la 5.500 de cazuri”, a declarat Anastasia Rakova, viceprimarul Capitalei.

„Povara pe serviciile de sănătate a crescut brusc. În prezent, spitalele şi serviciile noastre de ambulanţă îşi ating limitele”, a adăugat ea.

Serghei Sobianin, primarul Moscovei, nu e deloc optimist. „Nu suntem încă la vârf , ci undeva la baza vârfului şi nici măcar la mijloc.”

„Ca prognostic, singurul lucru pe care îl voi spune este că avem o provocare serioasă în faţa noastră”, a adăugat primarul.

Moscova are o populație de 12 milioane de locuitori și a impus izolare până la data de 30 aprilie, cu posibilitate de prelungire. Decizia a fost apoi preluată de majoritatea regiunilor din Rusia. site news

Lasă un răspuns