Sir Michael Caine împreună cu prietenul Sir Sean Connery

Sir Michael Caine, declarații înverșunate împotriva UE

Dacă starul Ronnie O’Sullivan s-ar muta în Germania, din Marea Britanie, din cauza Brexit-ului, o alta vedetă internațională, actorul Michael Caine, este la polul opus, susținând ieșirea Marii Britanii din UE.

Sir Michael Caine, în vârstă de 87 de ani, a rămas un susținător ferm al planului britanic de a părăsi Uniunea Europeană. Actorul a dezvăluit că motivația din spatele susținerii campaniei a fost aceea de a oferi independența Marii Britanii în ceea ce privește guvernanța sa și a declarat că nu are nici o legătură cu rasismul sau cu imigranții.

În cadrul interviurilor din perioada referendumului, el a susținut un discurs entuziast despre mândria britanică, acesta fiind motivul retragerii din UE, indiferent de consecințe.

“Aveți în Europa este un fel de guvernare prin împuternicire”

Starul din filmul „Italian Job” a mărturisit inițial că a fost „speriat” de „incertitudinea” ieșirii din UE, dar nu a considerat că îngrijorările legate de un eventual „eșec” ar trebui să servească drept element de descurajare pentru a vota Brexit-ul.

El a spus: „Pentru mine, cred că ceea ce aveți în Europa este un fel de guvernare prin împuternicire a tuturor celor care acum au fost duși de val”.

Cu patru luni înainte de referendumul UE, Caine, într-un interviu pentru BBC Radio 4, a considerat că dacă nu intra în vigoare “unele modificări extrem de semnificative”, atunci Marea Britanie nu are de ales decât să părăsească Uniunea.

El a adăugat: „Spuneți: <Ei bine, vom da greș>, dar continuati <OK, deci ați eșuat, ridicați-vă, munciți mai mult, încercați mai mult și apoi veți avea din nou succes>”.

„Nu poți fi ghidat de mii de funcționari publici fără față care fac aceste reguli și tu să spui: <Așteaptă un moment, e bine așa?>?!”.

„Apoi ei se ceartă pe finanțe, dar noi cumpărăm mai mult de la ei decât le vindem.”

“Am asteptat la coadă pentru ajutoare, iar Sean Connery era la distanță de doi tipi în fața mea”

Într-un alt interviu acordat Sky News, în 2017, Caine a dezvăluit: „Sunt în favoarea Brexit-ului pentru că prefer să fiu mai degrabă un stăpân sărac al propriei mele sorți decât servitor bogat al altcuiva. Politica este întotdeauna haotică, întrucât te duce mereu în zone în care nu ai mai fost niciodată, pentru a te face să te pierzi, dar îți vei găsi drumul tău și totul va fi bine.”

El s-a apărat spunând că decizia de a vota pentru Brexit a fost pentru „libertate” – înainte ca vedeta să afirme că este cea mai indicată persoană care înțelege problemele unice ale ieșirii Regatului Unit din UE.

Sir Caine a adăugat: „Sunt la mijlocul drumului de politician și unul dintre motivele pentru care sunt aici este pentru că am fost tot ce se putea fi. Am fost sărac, am fost șomer, mi s-au oferit ajutoare, am lucrat în fabrici și acum sunt multimilionar, am plătit taxe mari – așa că știu fiecare problemă din fiecare unghi și nu mulți oameni sunt așa. Adică îmi amintesc de ultima dată când am asteptat la coadă pentru ajutoare, iar Sean Connery era la distanță de doi tipi în fața mea”.

Lasă un răspuns