Harta

Singura zonă din România unde se poate circula numai cu declarație, pentru că nu există zonă metropolitană

În starea de alertă, românii se pot deplasa în localități și în zonele metropolitane fără a avea nevoie de declarație pe propria răspundere.

Cristian Ionescu, prefectul de Prahova, spune că această normă nu se aplică şi în zona sa. Potrivit acestuia, din punct de vedere administrativ nu există o zonă metropolitană Ploieşti, astfel că sunt obligaţi să îşi completeze declaraţiile dacă vor să iasă din localităţile în care locuiesc.

”Din punct de vedere administrativ, Zona Metropolitană Ploieşti nu există. Prin urmare, pentru deplasarea în afara oricărei localităţi din Prahova, inclusiv în afara Ploieştiului şi localităţilor limitrofe, este nevoie de completarea declaraţiei pe propria răspundere în perioada stării de alertă”, a declarat Cristian Ionescu.

Conform unui raport al Băncii Mondiale din decembrie 2019, România are 22 de zone metropolitane, iar zona administrată de prefectul de Prahova se regăseşte pe această listă.

Potrivit documentului, zona meotropolitană Ploieşti este definită astfel: ”Membrii actuali: Municipiul Ploieşti, Consiliul Judeţean Prahova, Oraşe: Băicoi, Boldeşti Scăieni, Buşteni şi Plopeni, Comune: Ariceştii-Rahtivani, Bărcăneşti, Berceni, Blejoi, Brazi, Bucov, Dumbrăveşti, Păuleşti, Târgşorul Vechi şi Valea Călugărească. Anul înfiinţării: 2009”. site news

Lasă un răspuns